Sinteza CNA: Săptămâna trecută, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei și 16 persoane au fost puse în arest la domiciliu

3120891-650×335

Săptămâna trecută, CNA a plasat în izolatorul instituției 4 persoane, alte 16 au fost transportate în penitenciar, iar 16 au fost puse în arest la domiciliu. La cancelarie au fost înregistrate 1298 de materiale. De asemenea, pe parcursul lunii CNA a desfășurat următoarele acțiuni:

# ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 64 de delegaţii în privinţa a 277 de subiecţi. De asemenea, ARBI a formulat 34 de avize consultative privind valorificarea bunurilor pe care urmează a fi pus sechestru şi a efectuat 44 de analize

#  Direcţia analitică a efectuat 8 operaţionale în privinţa a 13 persoane, inclusiv funcţionari publici.

# Au fost expediate autorilor 13 rapoarte de expertiză anticorupţie, iar 24 de proiecte se află în proces.

#  301 cetăţeni au fost primiţi în audienţa ofiţerilor CNA

# la Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 60 de apeluri dintre care 2 sunt de competenţa CNA

# Timp de o săptămână, CNA a eliberat 145 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.

În această săptămână, sunt planificate mai multe şedinţe de judecată în baza dosarelor CNA şi ale procurorilor anticorupţie. În instanţele de fond, vor avea loc şedinţe de judecată pe dosarele în care sunt învinuiţi: unii funcţionari ai Primăriei Chişinău, inclusiv un fost viceprimar; a unui judecător de la Anenii Noi; a fostului preşedinte almraionului Criuleni, dar şi pe dosarele de învinuire a mai multor poliţişti de frontieră (dosarul „Vama Leuşeni”) şi ai INP. Astăzi, lamjudecătoria Chişinău (sediul Buiucani)   va avea loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul de învinuire a fostului ministru al Agriculturii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente