13:30:29 19.04.2024
Stiri

Primăria va aloca 10 milioane de lei pentru LICHIDAREA consecințelor exploziei din blocul de locuit de pe bd. Moscovei. Intrarea în clădire este SISTATĂ

Social 08.10.2018 09:40 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Primăria va aloca 10 milioane de lei pentru LICHIDAREA consecințelor exploziei din blocul de locuit de pe bd. Moscovei. Intrarea în clădire este SISTATĂ


Primăria municipiului Chișinău va aloca 10 milioane de lei pentru lucrările de restabilire a blocului de locuit de pe bd. Moscovei 11/5 din sectorul Râșcani, acolo unde sâmbătă seara a avut loc o explozie într-un apartament de la etajul 16. Decizia urmează să fie luată de Consiliul Municipal Chișinău, a anunțat în această dimineață primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit lui Codreanu, intrarea în blocul în care a avut loc explozia este sistată în acest moment, iar criminaliștii și reprezentanții Inspecției de Stat în Construcții urmează să preia probe de la locul accidentului, dar și să vadă cât de avariată este construcția.

„Actualmente, în Fondul de rezervă al Primăriei avem în jur de 1,8 milioane de lei. Am discutat cu consilierii despre necesitatea suplimentării fondului cu 13 milioane de lei. Zece milioane vor fi alocate exclusiv blocului de pe bulevardul Moscovei. După cum știm, au fost distruse șase apartamente. Totuși, urmează să vedem care este starea tuturor apartamentelor. Până vom avea o decizie a reprezentanților Inspecției de Stat în Construcții, intrarea în bloc va fi sistată”, a precizat acesta.

Codreanu a mai afirmat că ieri s-a lucrat până la ora 2.00, iar salvatorii au reușit să scoată de sub ruine două cadavre. Sursa citată a mai adăugat că sinistrații au fost asigurați cu hrană, dar și cu spațiu locativ provizoriu. Totuși, doar opt persoane au ales să se cazeze la fostul spital al Căilor Ferate din Moldova, iar acum ar mai fi 20 de camere libere pentru sinistrați.

Amintim că o explozie s-a produs sâmbătă seara într-un bloc din bulevardul Moscovei. Preliminar, a explodat o butelie de gaz, iar deflagrația a distrus mai multe apartamente de la patru etaje. Trei oameni, inclusiv un copil, au murit, iar noua au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre răniți este și un pompier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md