Pentru victimele violenţei din Vulcăneşti va fi creat un centru de criză. Acesta va funcționa 24/24

violenta-copii
Foto: PC: presscafe.ro

Centrul de la Vulcăneşti va oferi susţinere în special victimelor violenţei în familie şi va fi la dispoziţia beneficiarilor 24/ 24 de ore.

„Se întâmplă în casă un conflict care poate genera într-o acţiune violentă cu final imprevizibil, iar omul nu are unde se refugia, mai ales pe timp de noapte. În acest caz, persoana poate suna la Centru, unde i se va oferi cazare şi întreţinere. Camerele vor fi sub pază, asigurate cu telefon, or, beneficiarul va putea apela la poliţie, dacă agresorul va da buzna”, a explicat Nadejda Mocanu, conducătorul ONG-ului care a iniţiat crearea Centrului de criză de la Vulcăneşti, scrie moldpres.md.

Grantul a fost oferit de trei instituţii din Republica Moldova, care au printre obiective protecţia drepturilor omului.

„Suma de 10 mii de euro o să ne ajungă pentru reparaţia a câteva încăperi din clădirea Centrului de sănătate publică din Vulcăneşti, unde va activa Centrul de criză. Acum suntem în proces de perfectare a actelor necesare ca în cel mai apropiat timp să începem realizarea proiectului nostru”, a menţionat Nadejda Mocanu, citată de gagauzinfo.md.

Sursa citată a precizat că Centrul va fi la dispoziţia tuturor victimelor actelor de violenţă, indiferent de vârstă sau gen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente