JurnalTV: Fiul lui Iurie Leancă ar fi studiat în Marea Britanie pe banii primarului de Orhei, Ilan Șor

leanca

Fiul mai mic al lui Iurie Leancă, Liviu Tristan ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor, potrivit unei investigații a JurnalTV. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește.

În luna mai 2014 fiul mai mic al lui Iurie Leancă, Liviu Tristan, a absolvit un ciclu de studii preuniversitare la un colegiu privat din Marea Britanie, în orașul Cambridge.

Firma lui Șor a transferat 20 de mii 882 de dolari, convertiți în 12 mii 912 lire sterline, pe contrile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited. Cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”. Cambridge Arts and Sciences Limited este tocmai compania care deține colegiul, unde Liviu Tristan Leancă a fost printre absolvenți în anul 2014. O altă plată apare în extrasele bancare de pe contul în lire sterline al Tomton Trade pe 12 februarie 2013. Șor a transferat școlii din Cambridge pentru Liviu Tristan Leancă 12 mi 700 de lire sterline.

Mai multe detalii citiți în investigația realizată de JurnalTV.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente