„Ar putea fi moldoveni”. În două secții din București deschise pentru o casă cu 5000 de locuitori nu a votat nimeni

ro

Situație neobișnuită în cadrul Referendumului din România. Niciunul dintre cei aproape 5.000 de oameni înscrişi pe listele a două secţii de votare de la Colegiul „Matei Basarab” din Capitală nu s-au prezentat până în prezent la vot, toţi având domiciliul în acelaşi imobil. Potrivit reprezentanţilor secţiilor, oamenii sunt din Republica Moldova, informează Mediafax.

„Ieri (sâmbătă, n.r.) nu a venit nimeni, nici azi până la această oră. Toate raportările au fost zero. Chiar am primit două telefoane de la Call Center pentru că au crezut că am greşit ceva. Am confirmat că raportarea este corectă. Pe listă sunt cetăţeni care locuiesc la aceeaşi stradă şi la acelaşi imobil, adică la aceeaşi casă. Eu am litera de la K la Ş, ceilalţi de la A la K sunt la altă secţie de votare”, a spus Ionica Anton, președintele unei secții de votare unde nu s-a prezentat nici un alegător pentru Mediafax.

Aceasta a menționat că a așteptat ore întregi alegătorii, în speranța că a veni. Ulterior, aceștia au realizat că este o anomalie cauzată de faptul că într-o casă sunt înregistrați 5000 de persoane.

„Am aşteptat. Iniţial am început a râde. (…) Am stat 15 ore. Oboseala şi-a spus cuvântul chiar dacă nu am avut niciun votant. Ne uitam pe hol. Am tot sperat. Foarte târziu mi-am dat seama că e o anomalie. Ne gândeam că poate vin”, a mai spus aceasta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente