Filme de weekend

„Tovarășul Milițian” sau „Comrade Detective” este o producție Amazon, care în multe surse media se poziționează ca un serial finanțat de guvernul român pentru promovarea idealurilor socialiste. Cică acest spectacol a fost uitat, apoi redescoperit de așa zisa Societate Române de Conservare a Filmului, care l-a prelucrat digital și l-a difuzat pe Amazon, scrie The Guardian.

În schimb, IMDB e mai realist și recunoaște că filmul reprezintă o imagine non-existentă a realității României Socialiste.

Lansat în anul 2017, filmul cu 6 episoade a fost realizat în limba română și-i are în rolurile principale pe Florin Piersic Jr și Corneliu Ulici, iar vocile acestora sunt dublate de celebrii Channing Tatum și Joseph Gordon-Levitt.

Florin Piersic Jr. și Corneliu Ulici sunt detectivii Gregor Anghel și Iosef Baciu. Ei investighează moartea colegei lor, Nikita Ionescu, iar în timpul acestui proces descoperă un complot care vrea să le distrugă țara, complot alimentat de cel mai mare inamic al lor – Capitalismul.

Acțiunea are loc în România anului 1983, în plin comunism, iar întâmplările din serie nu vor fi lipsite de ironii, sarcasm și foarte mult umor, caracteristic în mare parte filmelor americane.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.