Explozie într-un bloc din capitală! Se confirmă moartea a două persoane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UPDATE 01:41: Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a confirmat decesul a două persoane ca urmare a deflagrației produse într-un bloc pe bulevardul Moscovei 11 din capitală.

UPDATE 01.37: Conform unor informații, două persoane au murit, iar o minoră ar fi fost transportată la Spitalul de Urgență cu 90% din suprafața corpului arsă.

UPDATE 01.27: Oamenii ieșiți afară sunt îndemnați fie să plece la rude și cunoscuți, fie, în lipsa acestora, să meargă la Pretura sectorului Rîșcani a capitalei, fie la Spitalul numărul 3 din același sector, unde au fost rezervate 100 de paturi. Totodată, unele persoane s-au mobilizat oferindu-le sinistraților haine sau plapume pentru a se putea încălzi. Deocamdată, se spune că locatarii din bloc nu vor fi lăsați să intre în locuințele lor cel puțin până în dimineață.

UPDATE 00.58: În urma exploziei a fost creată Comisia pentru situații excepționale. Din fericire, deocamdată, nu este confirmată o cifră privind persoanele decedate. Purtătoarea de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu a declarat pentru presă că au fost afectate etajele 14-17 a blocului, iar acum intervenția salvatorilor este concentrată asupra evacuării, salvării și deblocării unor posibile persoane prinse între plăcile de beton.

„Se lucrează în forță pentru a stabili dacă există persoane în interior”, a mai afirmat Liliana Pușcașu.

UPDATE 00.52: Purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, susține că, deocamdată nu există informații privind persoane decedate.

UPDATE 00.46: Deși inițial afirma despre opt persoane moarte în urma deflagrației, Publika.md susține deja despre opt persoane rănite, inclusiv doi salvatori care au intervenit la locul faptei.

UPDATE 00.28: La fața locului a venit viceprimarul capitalei Nistor Grozavu și pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur. În sala de ședințe a Preturii Rîșcani va fi organizat un punct provizoriu, unde se pot refugia locatarii evacuați din blocul avariat.

UPDATE 23.57: Potrivit Publika.md opt persoane aflate în apartamentele blocului din bd. Moscovei, 11, și-au pierdut viața în urma exploziei. Totodată, un salvator care a intervenit pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate a a avut de suferit.

UPDATE 23.52: Clădirea în care a avut loc explozia nu ar fi fost conectată la rețeaua de gaze naturale, astfel, se anunță că cel mai probabil a explodat o butelie de gaz utilizată la prepararea bucatelor. Totodată, salvatorii veniți la fața locului au deconectat blocul de la energia electrică pentru a elimina riscul altor explozii.

UPDATE 23.37: Unele persoane aflate în preajmă în momentul exploziei, susțin că în apartamentele de la etajele inferioare celui în care a avut loc explozia există persoane blocate. La fața locului s-ar afla cel puțin șapte echipaje ale poliției, salvatorilor și medicilor.

UPDATE 23.28: În urma exploziei, circulația rutieră pe bulevardul Moscovei a fost închisă.

UPDATE 23.24: Pe bd. Moscovei, în preajma blocului 11 în care a avut loc explozia sunt împrăștiate bucăți ale lucrurilor în care a avut loc explozia sau cele din preajmă. Potrivit unui martor, chiar și o mașină de spălat a căzut pe bulevard, ceea ce indică asupra puterii exploziei.

Deși nu există informații oficiale, persoanele aflate la fața locului vorbesc despre o butelie care ar fi explodat în interiorul unuia dintre apartamente. 

O explozie puternică a avut loc în această seară în sectorul Rîșcani al capitalei. Bubuitura a avut loc într-un bloc cu multe etaje din bulevardul Moscovei. Deocamdată nu se cunoaște nici natura exploziei, nici dacă există victime însă, potrivit unor imagini de la fața locului, cel puțin trei etaje, de asupra și de sub apartamentul în care a avut loc explozia, au fost dărâmate.

Potrivit martorilor de la fața locului, explozia a avut loc aproximativ la etajul 16 al blocului, iar alte câteva apartamente din preajma celui în care a avut loc explozia, au fost pur și simplu dărâmate. Martorii mai spun că, cel mai probabil, explozia a avut loc nu la bucătărie, ci în camera locativă.

Deocamdată nu se cunoaște dacă există victime ale exploziei, însă în imaginile surprinse de la fața locului se aude o persoană care strigă.

Potrivit ultimelor informații, la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Foto și Video: Olesea Cember via Facebook.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...