(video) Explozie în sectorul Rîșcani al capitalei: Trei apartamente afectate. Circulația pe bulevardul Moscovei a fost blocată

43164557_10212515114928703_6404561747537035264_n
Foto: foto: Olesea Cember via facebook

O explozie foarte puternică a avut loc în sectorul Rîșcani, potrivit mai multor utilizatori ce au postat imagini pe rețelele de socializare. Din imaginile postate, se pot observa mai multe resturi aruncate pe stradă în urma exploziei, dar și două etaje afectate într-un bloc de 16 etaje.

UPDATE 00:48 : Autoritățile municipale au convocat la ora 02:00 ședința Comisiei pentru situații excepționale, care va avea loc la sediul Preturii Rîșcani.

UPDATE 00:26 : Ziarul De Gardă, care citează ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, menționează că cel puțin cinci persoane vii au fost evacuate. Aceștia precizează că încă nu este clar dacă sunt și persoane decedate. Totodată, un pompier a fost transport la spital după ce peste acesta a căzut o placă de beton.

Înn urma deflgrației au fost afectate mai multe apartamente de la etajele 15,16 și 17 ale blocului de locuit.

UPDATE 00:20 : Agora menționează că blocul locativ a fost deconectat de la energia electrică. Locatarii evacuați nu știu dacă li se va permite să înnopteze în casele lor. Viceprimarul Nistor Grozavu se află la fața locului.

UPDATE 00:00 : PublikaTV transmite că în deflagrație și-au pierdut viața 8 persoane. Informația a fost distribuită și de Primăria Municipiului Chișinău pe pagina sa de facebook.

UPDATE 23:50 : Un pompier ar fi avut de suferit și a fost transportat la spital.

UPDATE 23:45 : Mai multe persoane au avut evacuate cu ajutorul unor pături. Clădirea nu era conectată la gaz, iar mulți locatari aveau plite electrice. PublikaTV menționează că explozia a fost cauzată de o butelie.

UPDATE 23:30 : Circulația pe bulevardul Moscovei a fost restricționată. Portalul Agora mai menționează că mai mulți locatari din blocuri din apropiere sunt în imposibilitate de a ieși din clădire. La fața locului sunt 7 mașini de pompieri. În total au fost afectate direct 3 balcoane, dar există riscul ca numărul acestora să crească. Despre victime umane încă nu sunt date.

Din imaginile postate, se poate observa cum în bloc a apărut o gaură de dimensiuni mari. Deocamdată nu a fost anunțată cauza exploziei. Totodată, încă nu se știe dacă au fost sau nu victime. Pompierii și forțele de ordine se află în prezent la fața locului.

Explozia a avut loc în jurul orei 22:40.

Imagini de la locul incidentului:

Primele imaginile au fost surprinse de către jurnalista Olesea Cember, care se afla întâmplător în apropierea locului unde a avut loc explozia.

Știrea se actualizează

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente