Evenimente cu aromă de ziua vinului și recuperare după marathon. Unde puteți merge duminică, 7 octombrie

tikhon_l_42002488_316155115848344_4413426893506887760_n
Foto: Instagram/tikhon_l

Octombrie pare să fie luna pe placul tuturor. Nici prea cald, nici prea frig, dar tocmai bine pentru ieșiri cu familia sau prietenii la evenimentele organizate în oraș. Dacă și voi vă imaginați duminica așa, avem mai jos câteva recomandări.

#Antrenament de recuperare după maraton

Dacă efortul fizic depus la marathonul de săptămâna trecută, pe lângă medalii și premii, v-a adus febră musculară și v-a scurs de puteri, puteți merge la un antrenament de recuperare. Antrenorul Vitalii Gheorghiță îi va ajuta pe cei prezenți să-și recapete energia pierdută.

Antrenamentul se va desfășura în Parcul Valea Morilor (parcare Moldexpo), începând cu ora 10:00. Aici puteți urmări detaliile.

#Ziua Națională a Vinului 2018

42202095_2026966527324369_5763951445304934400_o

Ziua Națională a Vinului continuă și duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, fiind desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin din sufletul Moldovei, din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru a prezenta tezaurul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație – Vinul Moldovei, o adevărată legendă vie.

Timp de două zile, în inima capitalei, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților întreaga diversitate a vinurilor moldovenești. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care:

• Tradiționala Școală a Vinului, care va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști, care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei;
• Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale;
• O Curte Țărănească improvizată în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei;
• Zona de pictură, unde oaspeții evenimentului vor putea cumpăra tablouri;

De asemenea, vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara.

#Festivalul de Film RAVAC

Festivalul Internaţional de Film RAVAC (RAVAC IFF) continuă și duminică cu multe proiecții interesante pe care le puteți vedea în cinematografele Patria. Mai jos, vedeți programul proiecțiilor:

42471914_277582763080124_7139191602592874496_n

#Art Coffee Drawing

Dacă ești în căutarea unei ocupații neobișnuite pentru weekend, poți veni la master class-ul „Art Coffee Drawing”, unde vei învăța tehnici de pictură cu cafea. Evenimentul va avea loc duminică, 7 octombrie la 14:00, la Propaganda (str. Sciusev 70). Prețul participării: 199 de lei. Master class-ul va fi oferit de pictorița Natalia Suruba. Detalii aflați aici.

#Spectacolul „Balamucul Vesel”

La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă spectacolul „Balamucul vesel”.

Undeva, într-o cetate  aflată de veacuri în calea răutăților, coajă de nucă săltată de valuri , se întâmplă lucruri ciudate și aparent fără sens: viața părea cenușie, mahmură, lipsită de minuni, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri. Și atunci pe Conducătorul Revoltei Permanente, visându-se  veșnic imuabil, înconjurat de un stol gălăgios de consilieri și gardieni, îl trăsnește ideea că pentru a câștiga și mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil…

Împotriva legilor firii, Lupii se înfrățesc cu Mieii, Caprele și Verzele joacă torontoiul. Din peisaj nu lipsește Securitatea care, după nărav, dar și la sugestia sfetnicilor de peste câteva hotare, fură ideea „nobilă” distribuind în rolurile centrale propriii actori silitori să-și ia mai departe solda, dijma, tainul…

Spectacolul începe la ora 18.00. Detalii aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente