Linkuri accesibilitate

În 6-7 octombrie în România are loc referendumul privind redefinirea restrictivă a familiei în Constituție (VIDEO)


Sâmbătă 6 octombrie și duminică 7 octombrie,19 milioane de cetățeni români pot vota în referendumul privind redefinirea restrictivă în Constituția României a familiei drept bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Inițiat de Coaliția pentru Familiei, controversatul referendum din 6-7 octombrie are nevoie de o participare de minimum 30% pentru a fi validat.

Numărul voturilor valabil exprimate trebuie să fie de cel puțin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a fost adoptată în luna septembrie de Senatul României.

Organizarea acesui referendum a fost contestată vehement pe rețele de socializare, în special pe Facebook, unde au fost postate multe scheme privind posibila fraudare a acestui scrutin, în primul rînd din cauza eliminării unor elemente tehnice esențiale pentru evitarea fraudelor legate de numărul celor care se prezintă la urne, esențial pentru validarea referendumului.

Organizația Expert Forum a publicat pe Facebook adresa unui site unde cetățenii pot reclama eventuale neregului la referendum:

XS
SM
MD
LG