Unioniștii îndeamnă persoanele cu cetățenie română să iasă la referendumul privind redefinirea familiei

Unioniștii din Republica Moldova îi îndeamnă pe moldovenii care au cetățenie română să participe la referendumul pentru redefinirea familiei, care va avea loc în data de 6 și 7 octombrie. Potrivit membrilor asociației UNIREA – ODIP, prezența la plebiscit este obligatorie.

„Legea supremă a Republicii Moldova spune că familia este celula principală a societății. Statul are obligația de a proteja și de a susține familia. În această ordine de idei, noi, neamul românesc provenim de la Dragobete, de la bărbat și femeie. Orice altă versiune a familiei este o invenție care nu are fundament natural și normal”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.

Totodată, oamenii sunt îndemnați să își exercite dreptul la vot pentru a nu se crea un dezechilibru în societate.

„În viziunea noastră, familia normală este cea care a adus societatea la nivelul dezvoltat de astăzi și tindem să încurajăm acest model de familie”, a declarat prim-vicepreședintele „Noua Dreaptă”, Pavel Vintilă.

Aproape 19 milioane de cetățeni sunt chemaţi sâmbătă și duminică să decidă dacă vor ca familia să fie definită drept căsătoria între un bărbat şi o femeie.

În acest scop vor fi deschise peste 18 600 de secții în țară și aproape 400 peste hotare. Cetățenii români din Republica Moldova vor putea să-și exprime dreptul de vot în una din cele 35 de secţii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.