02:53:27 19.04.2024
Stiri

De ce ar trebui să petreci mai mult timp în cadă după 40 de ani? Uite ce efecte au băile calde asupra organismului

Știri 05.10.2018 17:30 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
De ce ar trebui să petreci mai mult timp în cadă după 40 de ani? Uite ce efecte au băile calde asupra organismului Sursa: avantaje.ro


Sfatul specialiștilor pentru femeile trecute de 40 de ani este adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos, acesta fiind principalul factor care poate împiedica apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Dacă la prima vedere o igienă corectă este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la băile calde, cercetările arată că ar trebui să le acorzi mai multă atenție după 40 de ani, acestea având o mulțime de beneficii.

O baie caldă nu este doar relaxantă, ci te poate ajuta să îți protejezi sănătatea, dar și să ții pe loc schimbările fizice care apar după ce ai împlinit 40 de ani. Această vârstă este un moment important în viața femeilor, organismul trecând prin modificări majore.

Momentele de răsfăț pe care le petreci în cadă ar trebui să devină o obișnuință după 40 de ani. Specialiștii au descoperit că băile calde pot ajuta organismul să ardă până la 100 calorii și sunt foarte eficiente în tratarea insomniei. O cercetare realizată la Universitatea Loughborough vorbește despre modul în care o baie caldă poate arde un număr egal de calorii cu cele consumate în timpul unei plimbări de 30 de minute, potrivit thesun.co.uk.

Pe lângă acest lucru, studiile spun că astfel de băi îmbunătățesc aspectul pielii, previn bolile de inimă și chiar pot ameliora simptomele neplăcute cauzate de instalarea menopauzei. Pentru că îmbunătățește circulația, o baie caldă poate reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

În plus, respectat înainte de culcare, acest obicei poate sta la baza unui somn odihnitor, iar acest lucru poate contribui în mod semnificativ la adoptarea unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, temperatura apei nu trebuie să fie una ridicată, băile fierbinți putând să ducă la apariția simptomelor neplăcute.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md