De Ziua Vinului, „Carnetul Degustatorului” îți oferă acces gratuit la diverse activități și te lasă să încerci 12 vinuri

9267988

În Piața Marii Adunări Naționale pregătirile pentru Ziua Vinului sunt pe ultima sută de metri. Cele 60 de standuri ale vinificatorilor moldoveni sunt în proces de instalare, acestea fiind repartizate pe 4 zone, conform Regiunilor IGP: „Codru”, „Ștefan-Vodă”, „Valul lui Traian” și „Divin”.

Începând de mâine, producătorii vor aștepta oaspeții evenimentului pentru a prezenta cele mai bune vinuri fabricate în țara noastră, inclusiv „premiere” vinicole. Timp de 2 zile participanții vor avea parte de degustări rafinate, combinate cu un răsfăț gastronomic, multă muzică și dansuri, dar și un program educativ.

Un element important al evenimentului este Școala Vinului, care în acest an a fost extinsă. Am invitat toți cei implicați în procesul de vinificație: școlile specializate, Universitatea Tehnică, specialiștii. Vor fi ateliere unde consumatorii se vor putea informa, vor primi răspunsuri la toate întrebările legate de consumul corect al vinului.

În după-amiaza primei zile a festivalului vinului, în inima capitalei vor fi organizate un master-class de dans popular și își va începe activitatea „Școala Vinului”, unde experții Oficiului Național al Viei și Vinului vor împărtăși publicului regulile consumului corect și moderat al Vinului Moldovei. Vizitatorii sunt așteptați să ia un loc în fața portretiștilor și caricaturiștilor, care nu vor lăsa creionul din mână timp de 2 zile.

Începând cu ora 16.00 pe scenă vor urca ansamblurile etno-folclorice „Plăieșii”, „Surorile Osoianu”, „Geto-Dacii” și „Vatra Nemului”. Prima zi a sărbătorii va culmina cu un concert grandios, susținut de Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, formația „DoReDos” și „Vally Boghean Band”. Târgul Meșterilor Populari, Școala Vinului și un concert grandios, în cea de-a doua zi a sărbătorii Programul cultural al zilei de duminică va debuta cu un show al Baletului Național „JOC” și un program muzical de la DJ Marcus Lawyer.

Oaspeții care nu au reușit să ajungă la Școala Vinului în prima zi a sărbătorii, o pot face în cea de-a doua. Orarul este identic și include: degustări de vinuri IGP din soiuri indigene și divinuri, introducere în profesia de somelier, master-class cu Roata Aromelor și lansări de carte și reviste tematice. Vizitatorii sunt îndemnați să treacă pe la Târgul Meșterilor Populari și să intre în Curtea Țărănească. Tot duminică se va acorda și premiul „Polobocul de Aur”, pentru cele mai bune vinuri de casă. Își continuă activitatea Zona Artiștilor și concursul „Duelul Fanfarelor”. În după-amiaza zilei de duminică, pe scenă vor urca Orchestra de Muzică Populară „Rapsozii Moldovei” și colectivele etno-folclorice „Ștefan Vodă”, „Romanița” și „Cavalerii Armoniei”. Ziua Națională a Vinului 2018 se va încheia cu un concert susținut de interpreții authoni Vitalie Dani, Geta Burlacu, Natalia Gordienco și formațiile „Akord” și „Ethno Republic”.

Dacă nu ai reușit să cumperi „Carnetul Degustatorului”, o poți face în cele 2 zile de sărbătoare. Biletul care include un pahar biodegradabil, 12 degustări de vinuri, 2 tichete de călătorie cu troleibuzul, dar și acces gratuit la toate activitățile desfășurate în cadrul Școlii Vinului, vor putea fi achiziționat la intrarea în „orășelul Vinului”, la un preț de 200 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente