‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn SUA se creşte viţă de vie pentru a acumula carbon în sol

În SUA se creşte viţă de vie pentru a acumula carbon în sol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania Jackson Family Wines ce se ocupă cu producerea vinurilor în SUA, pe parcursul ultimilor 5 ani efectuează un experiment pentru a mări conţinutul de carbon în sol, scrie The Press Democrat.

Jackson Family Wines a beneficiat de un grant în valoare de 100 de mii de dolari pentru a efectua un studiu pe o suprafaţă de 22 de acri de viţă de vie. Cercetarea se realizează cu scopul de a determina dacă poate viţa de vie obişnuită să fie utilizată în calitate de „acumulator a carbonului”, acesta fiind preluat din atmosferă.

FOTO: pressdemocrat.com

După cum menționează cercetătorii, fermierii pot soluţiona problemele legate de schimbările climaterice şi reduce efectul de seră, reducând cantitatea de gaze emise şi aplicând practici cunoscute sub numele de „cultivarea carbonului” sau „sechestrarea”. Ambele probleme pot fi soluționate dacă ar fi posibilă acumularea carbonului în sol, nu în aer.

Solul, fiind prelucrat continuu, pierde capacitatea de a menţine carbonul. Astfel, terenurile din SUA, din cauza prelucrării excesive, nu pot menţine nici jumătate din oxigenul care îl aveau cândva. Metodele convenţionale de creştere a culturilor duc la eroziunea solului, pierderea carbonului şi apei din sol. Iar creşterea viţei de vie ar soluționa aceste probleme.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›