05:52:11 19.03.2024
Stiri

STUDIU al Băncii Mondiale // Investitorii străini ECONOMISESC anual 21 de milioane de lei, pentru că nu mai trebuie să prezinte diferite acte autorităților de la Chișinău

Economie 04.10.2018 16:18 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National
STUDIU al Băncii Mondiale // Investitorii străini ECONOMISESC anual 21 de milioane de lei, pentru că nu mai trebuie să prezinte diferite acte autorităților de la Chișinău


Investitorii străini economisesc până la 21 de milioane de lei anual urmare a reformei facilitării obținerii permiselor de muncă și de ședere în Republica Moldova. Datele se conțin în studiul realizat de Corporația Financiară Internațională (IFC) a Grupului Banca Mondială.

Potrivit studiului IFC, urmare a reformei implementate în R. Moldova, a fost redus numărul de acte care urmează a fi prezentate la depunerea dosarelor la autoritatea de stat, dar și timpul de procesare a cererilor pentru acordarea permiselor de muncă și de ședere.

Cererile pot fi depuse acum de angajator, până la sosirea lucrătorului străin. Până la reformă, lucrătorul străin trebuia să vină în Republica Moldova, să depună cererile și să rămână aici pentru a prezenta personal documente suplimentare, dacă acestea erau solicitate. Angajarea în câmpul muncii în această perioadă era interzisă.

Acum, lucrătorul migrant, care activează în Republica Moldova şi vrea să-și schimbe locul de muncă în baza unui contract nou, își poate prelungi dreptul de şedere provizorie fără a fi obligat să iasă din ţară şi să intre repetat cu prezentarea unui pachet nou de acte.

Scopul reformei facilitării eliberării permiselor de muncă și de ședere pentru investitorii străini este să elimine barierele de legalizare a șederii și de angajare a cetățenilor străini, ceea ce reprezenta o constrângere în calea investițiilor în R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md