(NO COMMENT) Cum va reacționa democratul Sergiu Sîrbu atunci când „unii indivizi vor încerca să uzurpeze puterea în stat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Atunci când unii indivizi, atunci când unele partide, vor încerca să uzurpeze puterea în stat și să submineze autoritatea autorităților, să denigreze țara, să denigreze cetățenii Republicii Moldova cu bani străini, cu bani dubioși și să calce în picioare democrația și suveranitatea Republicii Moldova și să-și asume toate pârghiile și să se considere mesia în Republica Moldova, atunci într-adevăr, pe mine „понесло” și să știți că nu va fi pentru ultima dată”.

Declarația a fost făcută de deputatul democrat Sergiu Sîrbu în contextul discuțiilor privind adoptarea de către Parlament al „Proiectului hotărârii cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept al imixtiunii ilegale a Fundației ”Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska, în treburile s.a.”

Asta după ce, deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a spus că prezentarea lui Sergiu Sîrbu i se asociază cu momentul din cartea sa iubită în tinerețe „13 scaune*” când scrie „и тут Остапа понесло”. „Tot atât de cinic, tot atât de mincinos și cu scopuri tot atât de bine camuflate”, a afirmat Cobzac.

„Doar o singură precizare, că erau „12” (n.r. scaune). Nu știu al 13-lea unde e și cred că Ostap e tare supărat acum că nu știe unde era al 13-lea”, a menționat zâmbind președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Nu în ultimul rând, declarația lui Sergiu Sîrbu a fost comentară și de liberalul Roman Boțan: „Ați vorbit despre finanțarea ilegală a partidelor politice, despre oligarhi, ați amintit despre furtul miliardului, bani străini, bani dubioși, mesia din Republica Moldova și îmi face impresia că ați vorbit despre colegul vostru de la Orhei. Ori, când vorbim despre finanțarea ilegală a partidelor politice, au mai fost propuneri în acest sens, iar Dvs. de fiecare dată le-ați respins. Comisii de anchetă au fost propuse și de alți deputați, la fel în cazuri de relevanță internațională, cum ar fi cazul expulzării celor șapte cetățeni turci, de aceea, atunci când veniți cu anumite propuneri, Dvs. trebuie să vă referiți nu la anumite partide, dar la toate partidele din Republica Moldova”.

Supus votului, proiectul a fost susținut de majoritatea parlamentară. Ulterior, democrații au propus includerea în comisie a deputaților Igor Vremea, Marcel Răducan și Artur Reșetnicov, popular-europenii l-au propus pe Simion Grișciuc, iar Andrian Candu a spus că socialiștii i-au înaintat pe Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi. Fracțiunile PLDM și PL au refuzat să înainteze candidați în comisia creată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...