În căminele din Chișinău vor fi instalate aparate de unde studenții vor putea cumpăra prezervative. Completează un chestionar și expuneți părerea

1220670838_f48246d943_b

Asociația Obștească Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova în cadrul proiectului Pro Sănătate, își propune responsabilizarea tinerilor cu privire la propria sănătate reproductivă, prin campania „Fii Protejat”.

În cadrul acesteia, echipa Y-PEER își propune amplasarea aparatelor de tip vending, pentru distribuirea metodelor de contracepție, accesibile 24/24, la un preț optim, în incinta căminelor studențești. Aceasta este o practică des întâlnită în universitățile din vest, în țări precum SUA, Marea Britanie, Germania, etc. cât și în Est, un exemplu ar fi Federația Rusă. Echipa Y-PEER își dorește ca și în Republica Moldova să fie implementate astfel de practici, ce vor îmbunătăți semnificativ calitatea vieții tinerilor.

Dacă ești student la oricare universitate din Republica Moldova, ai posibilitatea să îți expui părerea față de necesitatea instalării aparatelor cu prezervative, completând acest chestionar.

Chestionarul poate fi completat AICI!

În anii 2011 și 2012 au mai fost încercări de a instala terminale pentru prezervative, șervețele și tampoane, însă acestea au fost scoase deoarece unii părinți nu au fost de acord. Totodată și administrațiile instituțiilor de învățământ menționase atunci că: „în cămine ar trebui sa se vândă produse mai utile decât prezervativele”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente