La Chișinău va avea loc reuniunea șefilor de Guverne ai ţărilor membre GUAM

Republica Moldova, care în acest an deține președinția GUAM, va găzdui, 5 octombrie, reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova.

În cadrul reuniunii, vor fi abordate mai multe subiecte de interes comun, în vederea impulsionării cooperării între statele membre, inclusiv în domeniul economic. La finalul summit-ului, între cele patru state va fi semnat un protocol de colaborare în domeniul vamal și declarația comună a reuniunii.

În marja summitului șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM, prim-ministrul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din Ucraina și Georgia, Volodymyr Groysman și Mamuka Bakhtadze, precum și cu vicepremierul Republicii Azerbaidjan, Ali Akhmedov.

În urma întrevederilor bilaterale, vor fi semnate Protocolul la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto și Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Georgiei privind schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.