Doi tineri au descoperit o comoară îngropată la o adâncime de 30 centimetri. Ce au făcut cu sutele de monede din argint

Doi tineri din oraşul bihorean Aleşd au descoperit întâmplător 379 monede de argint din epoca romană.

Cei doi, pasionați de istorie și legende, posesori autorizați a unor detectoare de metale, căutau urme din cele două războaie mondiale pe meleaguri bihorene, dar au descoperit urme istorice de aproximativ 2.000 de ani.

Comoara a fost găsită în cursul zilei de marți, în pădurea de lângă Aleşd.

La o adâncime de circa 30.cm. detectorul a reacționat, iar tinerii s-au aflat în posesia unui tezaur alcătuit din 379 monede de argint din epoca romană.

„A fost o mare surpriză şi când am săpat şi am văzut ce era acolo, nu-mi venea să cred”, a spus unul din tineri, potrivit alesdonline.ro.

Tinerii au anunţat autorităţile locale care au predat tezaurul Muzeului Ţării Crișurilor. Conform legilor în vigoare, cei doi tineri vor fi recompensați. Tezaurul va deveni exponat în cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.