Studentul la medicină care i-a promis unei foste colege că o poate restabili la studii, trimis în judecată, pentru trafic de influență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățeanul Israelului, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care i-a promis unei foste colege că o poate restabili la studii în schimbul sumei de 8.000 de euro, a ajuns pe banca acuzaților. Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție a finalizat și deferit justiției cauza penală de învinuire tânărului învinuit de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, acesta, acționând intenționat și din interes material, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul USMF, responsabile de restabilirea la studii a studenților exmatriculați, a promis că îi poate determina să restabilească o fostă studentă la instituția respectivă de învățământ. În acest scop, învinuitul a pretins de la prietenul tinerei suma de 8.000 de euro, în schimbul cărora ex-studenta la medicină urma să fie restabilită la studii în anul III, și să-i fie permisă lichidarea restanțelor din anul II.

În continuare, învinuitul a reușit să obțină de la prietenul studentei, suma de 5.000 de euro, moment în care a fost surprins în flagrant și reținut de către procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Învinuitul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii și la moment este liberat provizoriu sub control judiciar.

Pentru fapta săvârșită învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unități convenționale sau cu închisoare de până la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...