Avea „pile” la USMF, dar va ajunge în judecată! Ce riscă un student bănuit pentru trafic de influență

coruptie-765×510

Procuratura Anticorupţie a deschis o cauză penală pe numele unui cetățean al Israelului, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Tânărul și-a recunoscut vina și riscă o condamnare de până la 5 ani de închisoare sau amendă în mărime de până la 150.000 de lei.

Învinuitul a acționat intenţionat şi din interes material, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul USMF, responsabile de restabilirea la studii a studenţilor exmatriculaţi.

A promis că îi poate determina să restabilească o fostă studentă la instituţia respectivă de învăţământ. În acest scop, învinuitul a pretins de la prietenul tinerei suma de 8000 de euro, în schimbul cărora ex-studenta la medicină urma să fie restabilită la studii în anul III și să-i fie permisă lichidarea restanţelor din anul II.

În continuare, învinuitul a reușit să obțină de la prietenul studentei, suma de 5000 de euro, moment în care a fost surprins în flagrant și reținut de către procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente