Continuarea ședinței Parlamentului sub semn de întrebare. Candu propune „disciplinarea deputaților”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După întreruperea ședinței Parlamentului, în lipsă de cvorum în timpul dezbaterilor în plen, Biroul permanent a decis să propună plenului Parlamentului votarea proiectelor de lege imediat după dezbateri. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, decizia a fost adoptată „în scopul disciplinării deputaților”.

Potrivit aceluiași comunicat, subiectul disciplinei și prezenței deputaților a fost discutat astăzi, la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu, la ședința Biroului permanent, convocată de urgență după constatarea lipsei cvorumului.

Vedeți și: Lipsă de cvorum în Parlament! Candu, către secretariat: Închideți cantina și pe toți deputații să-i trimiteți înapoi la lucru

Nu se cunoaște însă dacă ședința de astăzi, singura din această săptămână, va continua și după pauza anunțată până la 14:00, în condițiile în care fracțiunea PSRM a anunțat că părăsește, în semn de protest, sala și a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare să facă același lucru. Socialiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că majoritatea parlamentară a respins propunerile lor la ordinea de zi, precum și decizia de a amâna audierile parlamentare în cazul furtului miliardului, preconizate pentru astăzi, în condițiile în care Procurorul General, Eduard Harunjen, l-a informat pe Andrian Candu că nu se poate prezenta în plen, iar directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a solicitat amânarea acestora.

Astfel, fără a anula votul de săptămâna trecută, care prevedea și audierea Procurorului General, majoritatea parlamentară a votat amânarea audierilor care vor avea loc deja fără Eduard Harunjen.

„Noi nu avem nevoie de nume, porecle, noi vrem să ştim dacă este adevarat că a fost găsită sursa a 90% din aceşti bani, dacă au fost găsite mecanismele de întoarcere acestor bani, ca să putem linişti oamenii că nu vor mai achita din buzunarul lor”, a declarat deputatul Lilian Carp în timpul ședinței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...