‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMai multe localităţi din Moldova riscă să rămână fără porcine

Mai multe localităţi din Moldova riscă să rămână fără porcine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În satul Crocmaz din raionul Ştefan Vodă vor fi sacrificaţi toţi porcii din cauza că au fost depistate 3 focare de pestă porcină africană. Această decizie a fost luată de către Guvern pentru a stopa răspândirea virusului, scrie infotag.md.

Conform deciziei, toate localităţile în care vor fi depistate 3 şi mai multe focare de PPA vor fi nevoite să sacrifice toate porcinele, pentru a evita  răspândirea virusului.

Reamintim că, mai devreme au fost întreprinse şi alte măsuri pentru stoparea răspândirii PPA pe teritoriul Republicii Moldova cum ar fi, majorarea termenului de vânătoare a mistreţilor, vulpilor şi şacalilor care sunt purtători ai virusului, precum și rata de împușcare a acestora. În plus, controlul frontierelor a fost înăsprit, importul de carne de porc și produse din acesta este interzisă.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară, situația ce ţine de răspândirea PPA în Moldova se înrăutățește. De la începutul anului au fost înregistrate 25 focare, dintre care 16 sunt active. Virusul s-a răspândit în 14 raioane în partea de sud-est a țării, iar 253 de porci domestici au fost sacrificaţi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›