(video) Programul Drumuri Bune pentru Moldova 2, prezentat în detalii

Reprezentanţii Ministerului Economiei și Infrastructurii a prezentat în cadrul unui briefing de presă programul național pentru anul 2019 “Drumuri Bune pentru Moldova 2”. Acesta prevede reabilitarea a 2.600 de km de drumuri.

Vezi toate detaliile programului în prezentarea video

Vezi şi: (video) Ambiţii grandioase! Din 2019, anual, în Moldova vor fi reparaţi cel puţin 2500 de km de drumuri

În debutul evenimentului, ministrul Economiei Chiril Gaburici, a făcut o retrospectivă a lucrărilor efectuate pe parcursul anului 2018, în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova”, menționând volumul investițiilor și criteriile de selectare a localităților unde s-au desfășurat lucrări de reabilitare a drumurilor.

“Pe parcursul a 9 ani, perioada 2009-2017, au fost reparați în total 1.050 km de drumuri, iar doar pe parcursul unui singur an, 2018, au fost reparați circa 1.670 km, dintre care 1.200 km în cadrul proiectul Drumuri Bune. Dacă ar fi fost reabilitate drumurile noastre în același ritm până acum, am fi avut la zi o infrastructură nouă pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a precizat ministrul.

Referindu-se la implementarea proiectului “Drumuri Bune pentru Moldova 2”, ministrul a afirmat:

“Am pus și în 2018, și în 2019 vom pune accent pe calitate. Nu au fost reparate aceste drumuri pentru un an, sau o iarnă. Acesta este abia primul pas în construirea infrastructurii satelor Moldovei. Vrem ca aceste drumuri să țină, pentru ca anii viitori să putem acoperi noi și noi porțiuni. Pot spune cu certitudine, că nici o porțiune de drum nu a fost dată în exploatare fără expertiza tehnică a Administrației de Stat a Drumurilor”.

FOZO: unimedia.info

Drumurile locale care vor fi reabilitate anul viitor în cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2” vor avea marcaje rutiere, trotuare, canale pluviale și vor fi iluminate!

“Vom avea o acoperire de la bugetul de stat de circa două miliarde de lei, dintre care 1.5 din bugetul de stat și 500 de milioane din fondul rutier”, a spus Chiril Gaburici.

Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a menționat că startul lucrărilor în cadrul programului este planificat pentru primăvara anului viitor. Până atunci, vor fi organizate consultări publice, la care cetăţenii vor avea ocazia să aleagă tronsoanele care vor fi renovate.

Reţeaua de drumuri publice principale ale ţării constituie 10.500 de km.

Vezi şi: (video) Monitorizează LIVE reparaţia celor 1355 de km de drumuri din Moldova!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/