Majoritatea parlamentară respinge propunerea privind audierea în Parlament a responsabililor de privatizarea Air Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea parlamentară a respins solicitarea opoziției privind audierea în Parlament a ministrului Economiei, Chiril Gaburici, premierul Pavel Filip și directorul Agenției Proprietăți Publice, Vladimir Baldovici, privind privatizarea companiei de stat Air Moldova. Propunerea a fost susținută doar de 42 de deputați din cei 95 prezenți în sala de ședință.

Inițial, propunerea privind introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a unui subiect cu privire la audierea ministrului Economiei, Chiril Gaburici, a parvenit din partea fracțiunii Partidului Liberal Democrat.

„Pe parcursul ultimului an de zile, în presă au fost mai multe informații privind starea deplorabilă de la compania respectivă. Circumstanțele în care s-a făcut această privatizare, dar și informațiile de ultimă oră care au apărut în spațiul public vorbesc despre faptul că a fost utilizată o schemă arhicunoscută și utilizată pe larg, pentru a o prelua. Pentru a confirma sau infirma aceste argumentări, solicităm audierea ministrului Economiei astăzi în plenul Parlamentului”, a argumentat liberal-democratul Iurie Țap.

Vedeți și: Compania Air Moldova, vândută cu 50 de milioane și achitarea datoriilor. Promisiunile noului proprietar

Ulterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a informat că și fracțiunile Partidului Comuniștilor și Partidului Socialiștilor, au solicitări în acest sens. Astfel, comunistul Oleg Reidman a solicitat audierea atât a ministrului Economiei, cât și a premierului Pavel Filip și a directorului APP, Vladimir Baldovici.

„Poziția PSRM este una de principiu. Într-adevăr, avem în fața noastră nu doar proces de privatizare, avem vânzarea proprietății statului la un preț mizerabil, în mâinile unei companii dubioase, fondate în luna august de oarecare doi cetățeni ai Republicii Moldova”, a mai menționat la subiectul dat și socialistul Vladimir Țurcan.

După înaintarea acestora, și liberala Alina Zotea a anunțat că fracțiunea Partidului Liberal va susține propunerea. Totodată, ea a informat că a solicitat pentru săptămâna viitoare audierea ministrului în cadrul Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe.

Supusă votului, propunerea nu a adunat voturile majorității deputaților. Astfel, pentru introducerea subiectului pe ordinea de zi au votat doar 42 de deputați ai PSRM, PCRM, PL și PLDM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...