Reacția conducerii 10TV, după ce mai mulți jurnaliști au plecat. „Politica editorială a postului a avut ca principiu păstrarea echidistanței față de toți actorii politici”

10tv
Foto: 10tv.md

După ce acum câteva zile câțiva jurnaliști au fost concediați de la postul de televiziune 10TV, iar alți câțiva jurnaliști și-au dat demisia, directorul canalului Silviu Tănase, care administrează și ziarul „Timpul”, a venit cu o reacție.

Acesta a scris un editorial în care încearcă să explice cum s-au întâmplat lucrurile, dintr-un alt punct de vedere.

„Politica editorială a postului a avut și va avea ca principiu fundamental păstrarea echidistanței față de toți actorii politici și neantrenarea în luptele interpartinice. Să fim conștienți că, dacă idealul Unirii va fi mâine ancorat de PAS, PD, PLDM, PL, PUN etc., el va fi compromis. Noi nu avem „liste negre” și „liste albe”, iar cei câțiva voluntari ai Acțiunii 2012, care au colaborat cu 10TV ar trebui să înțeleagă acest lucru. Iar cei cărora le surâde cariera de „politruc mediatic” nu au decât – JurnalTV, TV8, NTV și alții îi așteaptă. În cazul în care colegii noștri de la PROTV, TV8 sau ZdG s-ar solidariza cu „jurnaliștii demiși”, ar putea să-i angajeze pentru o lună, două, ca să se convingă, dincolo de orice dubiu, câtă gramatică cunosc aceștia și care este adevărata lor calificare profesională.

Întotdeauna, am rugat insistent colaboratorii 10TV să prezinte informațiile într-o manieră onestă și echilibrată, doar după ce fac demersurile necesare pentru verificarea lor. I-am atenționat să asigure mereu opinia tuturor părților relevante pentru un subiect anume. I-am mai rugat să atribuie citatele cu acuratețe și să facă o distincție clară între fapte și opinii, fără să-și prezinte propriile opinii drept fapte. Pentru că simpatiile persoanele nu trebuie să substituie o politică editorială coerentă.

Acum despre așa-zisa „concediere” a câtorva persoane, pe care o parte a presei și a partidelor o deplânge fără să aștepte explicații de la „cei acuzați”. Aceste persoane nu au fost niciodată angajate la PP TIMPUL de DIMINEAȚĂ și, prin urmare, nu aveau cum să fie concediate. TIMPUL suportă logistica necesară pentru existența 10TV, iar partenerii noștri din România aveau misiunea de a asigura postul cu oameni”, a scris acesta.

Mai multe informații din ceea ce a spus Silviu Tănase vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente