‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProprietarii de terenuri care nu vor combate şi preveni răspândirea buruienilor vor fi amendați

Proprietarii de terenuri care nu vor combate şi preveni răspândirea buruienilor vor fi amendați

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proprietarii de terenuri ce nu vor întreprinde măsurile necesare pentru combaterea și răspândirea buruienilor vor fi amendați. În acest sens, Guvernul a aprobat la data de 3 octombrie curent, Regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirii ambroziei, dar și un Plan de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Persoanele fizice vor plăti o amendă de la 12 la 30 unități convenționale, echivalentă cu 600-1500 de lei, pentru neîndeplinirea obligațiilor de combatere și răspândire a buruienilor pe terenuri, cu excepţia terenurilor cu destinaţie agricolă. Persoanelor juridice li se va aplica, pentru aceleași încălcări, o amendă de la 60 la 120 de unităţi convenţionale, potrivit unor modificări la Codul Contravențional, avizat pozitiv astăzi de Guvern.

Neîndeplinirea obligaţiei de combatere şi prevenire a răspândirii buruienilor pe terenurile cu destinaţie agricolă va fi sancţionată cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, mai stipulează proiectul de lege, ce va fi remis Parlamentului spre examinare.

Până la data de 30 mai a fiecărui an, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vor fi responsabile pentru identificarea terenurilor infectate cu ambrozie și monitorizarea curățirii acestora. În același timp, în perioada cuprinsă între răsărirea plantei şi sfârşitul perioadei de vegetaţie, responsabilii de gestionarea terenurilor vor fi obligați să distrugă buruiana prin cosire, smulgere sau tratare cu produse de uz fitosanitar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›