Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE VIDEO/ Prima ședință de…

LIVE VIDEO Prima ședință de Guvern cu participarea noilor miniștri Silvia Radu și Nicolae Ciubuc

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Ședința de azi, 3 octombrie, va avea loc cu participarea noilor miniștri Silvia Radu și Nicolae Ciubuc. Pe ordinea de zi a ședinței se numără 31 de subiecte.

15.58: A fost aprobat proiectul de hotărâre de Guvern care stabileşte sacrificarea tuturor porcilor din satele unde s-au depistat trei şi mai multe focare de pestă africană porcină, pentru a nu permite răspândirea viruslui. 

15.51: A fost aprobată semnarea Protocolului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul R. Turcia de modificare a Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul R. Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, semnat la Ankara la 1 noiembrie 2012. Scopul Protocolului este de a oferi cetăţenilor ambelor state „posibilitatea de a călători reciproc în baza buletinelor de identitate şi are drept scop dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare şi prietenie dintre cele două state”.

15.46: Marele Premiu în domeniul vitivinicol pe anul 2018 va fi înmânat de Ziua Națională Vinului  Întreprinderii mixte „Sălcuța” SRL „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii R. Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”. Premiul constă dintr-o statuetă, care se înmânează anual companiei învingătoare a concursului. Distincția nu este însoțită de premiu bănesc.

15.41: Drepturile şi obligaţiile persoanei juridice absorbite trec integral la persoana juridică absorbantă – Instituția publică ,,Direcția generală pentru administrareaInstituția publică ,,Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova” se reorganizează prin fuziunea (absorbția) Î.S. Complexul ,,Casa Presei”.
clădirilor Guvernului R. Moldova.

15.35: Hotărârea Guvernului nr. 133 din 23.02.2010 „Cu privire la Comisia pentru coordonarea unor activităţi ce
ţin de procesul migraţional” va fi abrogată, fiind constituită o nouă Comisie.

15.33: A fost aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Agenției Rezerve Materiale, structura Agenției Rezerve Materiale și organigrama Agenţiei Rezerve Materiale.

15.21: Victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 vor primi alocații lunare majorate cu 400 de lei. Modificările vor intra in vigoare la data de 1 septembrie 2018, mbeneficiari vor fi circa 8 452 persoane, victime ale represiunilor politice.

15.18: Rodica Scutelnic, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi sancționată prin avertisment.

15.06: Premierul Pavel Filip a început ședința de lucru prin enumerarea problemelor din sistemul medical și mai ales în sistemul de medicină de urgență, pornind de la cazul recent de deces de pe str. Lech Kacinski din Chișinău. Premierul a solicitat ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ca în decursul a două săptămâni să vină cu un plan de măsuri pentru reformarea sistemului medical de urgență.

15.03: Primele trei subiecte urmează să fie prezentate de noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu.