Remanieri de cadre la Guvern! Noii viceminiştri, numiți și confirmaţi de Cabinetul de Miniştri

În şedinţa de astăzi a Guvernului au fost numiţi şi reconfirmaţi în funcţie mai mulţi viceminiştri. Astfel, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştri Andrei Galbur şi Daniel Cuşlă.

La Ministerul de Economiei a fost numit un nou viceministru – Vitalie Iurcu, care până în prezent a deținut funcția de director al SA Moldtelecom. El va  lua locul lui Tudor Copaci, care a fost eliberat din funcția de viceministru.Totodată, aici au fost reconfirmaţi în funcţie Valeriu Triboi şi Octavian Calmîc.

La Ministerul Justiţiei a fost reconfirmat în funcţie viceministrul Nicolae Eşanu şi numit în funcţia de viceministru al Justiţiei – Eduard Serbenco.De la Ministerul Justiției a fost eliberat din funcție viceministrul Sergiu Gurduza.

La Ministerul Finanţelor au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştri Maria Cărăuş şi Simion Botnari.

La Ministerul Apărării,  Ana Vasilache a fost demisă din funcția de viceministru al Apărării, fiind înlocuită cu colonelul în rezervă Gheorghe Galbură.

Tot astăzi, Anatolie Zolotcov şi Ion Stratulat au fost reconfirmaţi în funcţia de viceminiştri ai Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Totodată, Anatol Usatîi a fost numit în funcţia de viceministru,  el îl va înlocui pe Liviu Oboroc, care a fost eliberat din funcția de viceministru al Dezvoltării și Construcțiilor.

La Ministerul Mediului,  viceministrul Mediului Dragoș Cimpoieș a fost eliberat din funcție, el fiind înlocuit cu Victor Morgoci.

La Ministerul Educației, viceministru al Educaţiei a fost numit istoricul Ion Şişcanu, fiind eliberat din funcție viceministrul Igor Grosu.

La Ministerul Culturii au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştrii Culturii: Gheorghe Postica şi Igor Şarov.

La Ministerul Sănătății au fost eliberați viceminiștrii Andrei Mucuța și Octavian Gramma, care au fost înlocuiți cu Gheorghe Țurcanu și Valentina Rotaru.

Totodată, Ivan Florea și Victor Zubcu au fost eliberați de la Ministerul Tineretului și Sportului, ei fiind înlocuiți cu Dragoș Hîncu și Andrei Spînu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.