04:12:54 20.04.2024
Stiri

DOC // Cine sunt cetățenii din R. Moldova care se numără printre fondatorii firmei ce a cumpărat „Air Moldova”: SRL fondat la finele lunii august curent

Economie 02.10.2018 18:33 Vizualizări4174 Autor: Ziarul National
DOC // Cine sunt cetățenii din R. Moldova care se numără printre fondatorii firmei ce a cumpărat „Air Moldova”: SRL fondat la finele lunii august curent


Compania de Stat „Air Moldova” a fost cumpărată de către „Civil Aviation Group” SRL contra sumei de 1,2 miliarde de lei, 50 de milioane dintre care au ajuns în bugetul de stat, restul reprezentând datorii ale întreprinderii de stat.

Acționari ai „Civil Aviation Group” SRL sunt compania din România „Blue Air” și doi cetățeni ai R. Moldova, care au înregistrat firma pe 23 august curent, cu sediul într-un birou din clădirea „Sky Tour” de pe str. Vlaicu Pârcălab 63 din Chișinău.

Agenția Proprietății Publice a anunțat că cei doi cetățeni ai R. Moldova au o experiență de peste 20 de ani în domeniul aviației. Este vorba despre Andrei Ianovici și Serghei Melnik care dețin câte 25,5% din acțiuni, adică mai mult de jumătate împreună - 51%.

CITIȚI și Compania de stat „Air Moldova” a fost VÂNDUTĂ cu 1,2 miliarde de lei: Cumpărătorul - un SRL fondat de „Blue Air” și doi cetățeni ai R. Moldova

Conducătorul SRL-ului care a cumpărat „Air Moldova” este letonul Pomers Dzintars, fostul director al Aeroportului Internațional din Riga.




Aceiași Ianovici și Melnik, împreună cu o altă firmă, „Air Global Group”, sunt fondatorii „AIR Jet Company”, înregistrată pe 30 august curent, cu adresa pe str. Albișoara. Și aici Dzintars este conducător.



Andrei Ianovici mai este fondatorul altor două firme - „Aerogrup-ITA” SRL (2004) și „SAAS-Club” SRL (2000).

Serghei Melnik a fost candidat la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei și activează în calitate de expert financiar și președinte al unei companii de consultanță din SUA, Wolf Blitz Corporation.

Celălalt asociat, Andrei Ianovici, este coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter din Georgia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md