Platon, despre pierderea puterii lui Plahotniuc: Înseamnă automat pușcărie. Nimeni nu va întreține un dictator în centrul Europei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pierderea puterii de către Vlad Plahotniuc înseamnă automat „pușcărie sau urmărirea permanentă printr-un șir de țări ale lumii, sechestrarea activelor, arestarea tovarășilor etc”. Aceasta este convingerea omului de afaceri Veaceaslav Platon, condamnat în prima și a doua instanță la 18 ani de închisoare pentru implicare în „furtul miliardului” din sistemul bancar din Moldova. Potrivit acestuia, nimeni nu-i va permite să se mențină la putere pentru mult timp și „nu va întreține un dictator în centrul Europei”.

Într-un comunicat oferit pentru RISE Moldova, Veaceslav Platon susține că „valoarea” lui Plahotniuc „se reduce doar la faptul că, din când în când, latră în direcția Rusiei”. „O valoare destul de îndoielnică pentru UE și SUA”, iar având în vedere „cât de des Putin se întâlnește cu [cancelarul german Angela] Merkel și [președintele american Donald] Trump”, „importanța lui Plahotniuc tinde să ajungă la zero”.

„Plahotniuc încearcă să devină pentru SUA „ticălosul său”. Însă dată fiind importanță mică a Republicii Moldova și a numărului mare de „ticăloși de-ai săi” răspândiți prin toată lumea, acestuia nu-i va reuși nimic. Și, în general, nu obții niciun avantaj consistent din interacțiunea cu un personaj atât de toxic precum Plahotniuc. Doar pierderi de imagine. Republica Moldova nu este Coreea de Nord, iar Plahotniuc nu este Kim Jong-un. Moldova nu-și permite să se izoleze de restul lumii și să se bazeze doar pe propriile resurse. Așa că sperăm că acest regim nu va rezista prea mult”, a mai declarat omul de afaceri moldovean în interviul oferit din penitenciar prin intermediul avocaților săi.

De altă parte, Platon susține că în prezent este „limitat” în posibilitățile de afirmare, însă, „prin exemplul propriu, prin declarațiile pe care le fac, vreau să arăt oamenilor un exemplu de spirit puternic, voință și curaj”. „Vreau să-i stimulez pe oameni să nu se mai teamă de Plahotniuc și de poliția sa, de centrul său anticorupție și de procurorii săi. Ca poporul să poată să preia ceea ce-i aparține prin drept de naștere – frâiele puterii”, a fost îndemnul final al omului de afaceri moldovean condamnat la 18 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...