Poliția de Frontieră a Moldovei: „În momentul predării cetățeanului,George Simion, acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică”

collage poliataia de frontiera

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova informează că ieri prin punctul de trecere Leușeni s-a asigurat predarea cetățeanului George Simion către autoritățile române. Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică.

Documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge. Poliția de Frontieră menționează într-un comunicat pe pagina oficială că, operațiunea de predare s-a făcut în condiții pașnice, fără să fi existat careva impedimente. De altfel, procedurile operaționale menționează clar ca în astfel de situații nu s-ar fi putut face predarea-primirea dacă ar fi existat urme de violență, în astfel de cazuri se acordă primul ajutor și se iau alte măsuri corespunzătoare. Ceea ce nu a fost cazul în situația menționată.

Iar până la această oră nu există o plângere oficial formulată de cetățeanul George Simion pe marginea celor pe care le-a semnalat pe rețelele de socializare. Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operațiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autoritățile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române.

Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operațiunii și a fi stabilite toate circumstanțele în care aceasta a avut loc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente