16:09:43 16.04.2024
Stiri

A fost sau nu BĂTUT George Simion înainte de a fi expulzat? Declarația Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță

Știri 02.10.2018 12:45 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National
A fost sau nu BĂTUT George Simion înainte de a fi expulzat? Declarația Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță


Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, îl încurajează pe președintele Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, expulzat astă-noapte din R. Moldova pentru o perioadă de cinci ani, să utilizeze toate modalitățile legale pentru a clarifica situația sa.

Excelența Sa, Daniel Ioniță, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că George Simion este singurul în măsură să solicite explicații de la autoritățile R. Moldova responsabile de expulzarea sa și să solicite o decizie de judecată în acest caz.

Potrivit diplomatului român, starea de sănătate a lui George Simion, care susține că a fost bătut înainte de a fi îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova, poate fi verificată foarte ușor, întrucât, imediat după trecerea frontierei R. Moldova, acesta a ajuns în punctul de trecere a frontierei cu România.

Daniel Ioniță a adăugat că la telefonul de urgență al Ambasadei României nu a fost recepționat niciun apel vizavi de solicitarea de asistență consulară pentru George Simion, dar pe adresa electronică a misiunii diplomatice au fost expediate mai multe mesaje vizavi de ceea ce i s-a întâmplat liderului de la „Acțiunea 2012” și acestea sunt analizate.

Menționăm că deputatul de la București, originar din R. Moldova, Constantin Codreanu, a solicitat Ministrului Afacerilor Externe al României să reacționeze în acest caz: „Speranțe legat de intervenția Ambasadei de la Chișinău nu am. Sper, totuși, să avem o poziție clară în acest sens din partea Ministerului Afacerilor Externe de la București”.

Unioniștii din R. Moldova au anunțat pentru astăzi, la ora 15.00, un protest în fața Biroului Migrație și Azil de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, împotriva „abuzurilor guvernării și decizia nedreaptă de expulzare a cetățeanului român George Nicolae Simion”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md