Permisul de conducere internaţional poate fi solicitat şi în regim de urgenţă. Care este prețul

;oferii vor putea, începând de astăzi, solicita eliberarea permisului de conducere internațional, inclusiv la urgență. Serviciul va fi prestat în termen de 6 ore, 24 de ore, 3, 5 și 15 zile lucrătoare.

Agenția Servicii Publice precizează că prețurile pentru eliberarea documentului în timpi restrânși vor fi identice cu cele pentru permisul național.

ASP a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional din 3 septembrie. Timp de o lună instituția a recepționat 309 de solicitări de acest fel. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional, pentru un termen de până la trei ani.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional doritorii trebuie să prezinte la Secția calificare a conducătorilor auto de pe str. Salcâmilor 28 din Chișinău următoarele documente: actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip.

Permisul de conducere internațional este valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional. Posesorii documentului vor putea conduce liber în 83 de țări din lume, semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare, în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.