/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Deși Codreanu a dispus sistarea lucrărilor la biserica de pe teritoriul grădiniței 150, la amiază munca era în toi

01 octombrie 2018, ora 18:06

A fost semnată dispoziția de sistare a lucrărilor cu demolare, la grădinița 150, biserica de pe teritoriul grădiniței. Nu este autorizată construcția. Dispoziția este semnată. Domnul pretor Balaur trebuie să iasă de azi în teritoriu și să aducă la cunoștință”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.

Deși anunțul a fost făcut de dimineață, lucrările de construcție nu s-au stopat. În această după-amiază, pe șantierul de lângă grădiniță, au fost observați mai mulți muncitori care continuau înălțarea bisericii.

Directoarea grădiniței nu a fost de găsit pentru comentarii. Am solicitat și mitropoliei Moldovei să vină cu o reacție. Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș, deși ne-a asigurat că va reveni, nu ne-am mai oferit nici până acum un răspuns. Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială. Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual și nu o biserică, iar construcția ar fi ridicată datorită contribuțiilor din partea părinților. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

Numai copii aici vedem. Copii de vârsta a treia și a doua. Buna ziua! Dvs aveți vreun contract de locațiune cu …. Cu Dumnezeu avem contract. Ați luat teritoriul unei grădinițe și nu sunteți legal. Cum nu suntem legal? Dar dvs aveți vreun contract cu Dumnezeu că sunteți pe pământul acesta?” Facebook/Părinți Solidari

În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor. Ministerul Educației a declarat, într-un reportaj la TV8, că va solicita repetat ca acestea să fie închise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram