10:03:23 24.04.2024
Stiri

Oficial din SUA: America este capabilă să organizeze o blocadă economică a Rusiei

Știri 01.10.2018 17:20 Vizualizări1429 Autor: Ziarul National
Oficial din SUA: America este capabilă să organizeze o blocadă economică a Rusiei Pagina de Rusia


Ministrul de Interne al SUA, Ryan Zinke, a declarat că armata americană ar putea organiza o blocadă navală a Rusiei pentru a împiedica controlul acesteia asupra livrărilor de energie în Orientul Mijlociu, pentru a preveni situația care s-a întâmplat în Europa, potrivit Washington Examiner.

Statele Unite au posibilitatea, datorită marinei noastre, să se asigure că rutele maritime de comunicații rămân deschise și, dacă este necesar, să le blocheze, astfel încât sursele lor de energie să nu ajungă pe piață”, a spus Zinke, vorbind la Pittsburgh la evenimentul Consumer Energy Alliance.

Oficialul a explicat că tehnologia de fracturare hidraulică și „revoluția șisturilor” a oferit SUA un avantaj față de concurenții săi, Rusia și Iran, reducând dependența Americii de sursele de energie străine.

Ministrul consideră că motivul pentru care Rusia a venit în Orientul Mijlociu este energia, mai precis controlul pieței energiei.

Publicația susține că SUA are în vedere posibilitatea unei presiuni economice asupra Rusiei și Iranului.

Potrivit oficialului, situația cu Iranul este foarte asemănătoare cu situația cu Rusia. „Din punctul de vedere al securității naționale, cum să ne comportam față de Iran?”, a întrebat ministrul, adăugând că „există două opțiuni”.

„Există o opțiune militară pe care aș prefera să nu o folosim și există o opțiune economică. Opțiunea economică cu privire la Iran și Rusia, în esență, este de a exercita presiune și de a forța resursele energetice să părăsească piața”, a mai spus sursa citată, transmite Pagina de Rusia.

„Suntem capabili să facem acest lucru, deoarece Statele Unite sunt cel mai mare producător de petrol și gaze”, a afirmat ministrul american.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md