02:31:20 20.04.2024
Stiri

Fostul președinte al PLDM, Viorel Cibotaru, s-a ales cu o NOUĂ FUNCȚIE. Liberal-democrații insistă pentru un BLOC comun între partidele membre ale PPE

Partide/Comunicate 01.10.2018 15:09 Vizualizări5093 Autor: Ziarul National
Fostul președinte al PLDM, Viorel Cibotaru, s-a ales cu o NOUĂ FUNCȚIE. Liberal-democrații insistă pentru un BLOC comun între partidele membre ale PPE


Fostul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, a fost ales în calitate de vicepreședinte al formațiunii parlamentare. Acesta a fost ales în această funcție duminică, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM.

De rând cu Viorel Cibotaru, în funcții de vicepreședinți ai PLDM au fost desemnați Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc, Ion Terguță, Alexandru Bujorean și Nadejda Stâncă.

Funcția de secretar general al formațiunii i-a revenit lui Alexandru Fetescu.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, în cadrul aceleiași ședințe a fost a fost aleasă o nouă componență a Biroului Permanent Central, care va fi format din 15 membri.

Consiliului Politic Național al PLDM a emis o declarație, în care constată că R.Moldova se află în pragului celei mai mari catastrofe politice, care poate rezulta cu dispariția statului în forma sa actuală. „Uzurparea puterii și intenția criminală a PD și PSRM de a o păstra cu orice preț va impune schimbări periculoase pentru securitatea statului și a cetățenilor”, se arată în declarație.

Consiliul Politic Național al PLDM este convins că viitorul R. Moldova depinde de capacitatea partidelor de opoziție de a se uni și opune acestui regim antieuropean și antidemocratic. În acest sens, liberal-democrații au făcut un apel la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, membre ale familiei popularilor europeni, să dea dovadă de deschidere pentru a depăși „neîncrederea reciprocă, luând în considerație timpul limitat pentru o soluție salvatoare pentru R. Moldova”.

Consiliul Politic Național cere conducerii partidului să depună eforturi pentru a identifica o soluție corectă și reciproc avantajoasă în vederea creării unui bloc electoral comun între partidele membre ale PPE.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md