‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri7 companii producătoare și exportatoare de fructe participă la expoziția World of Perishables, Dubai

7 companii producătoare și exportatoare de fructe participă la expoziția World of Perishables, Dubai

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

7 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociație Moldova Fruct participă în perioada 1-3 octombrie la expoziția internațională World of Perishables, Dubai (Emiratele Arabe Unite). Producătorii moldoveni au mers la expoziție cu oferte de mere, prune, struguri de masă și fructe uscate.

Producătorii din Republica Moldova consideră că piața Dubaiului ar fi o pistă bună pentru produsele moldovenești. În acest sens, membrii asociației apreciază suportul oferit de Moldova Fruct în comun cu proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova și Agenția de Investiții pentru a participa la acest eveniment.

World of Perishables este unul dintre cele mai mari târguri din Orientul Mijlociu la care și-au anunțat participarea mai mult de 300 de expozanți din 20 de țări ale lumii. Expoziția reprezintă o platformă de interacțiune cu cei mai mari furnizori locali și internaționali de fructe și legume, o oportunitate perfectă pentru descoperirea noilor tehnologii și a ultimilor tendințe ale sectorului. Este un eveniment de anvergură și o șansă în plus de a diversifica piețele de export a fructelor proaspete din Moldova.

„Portul Dubai este un hub de distribuție de tipul Rotterdam în Europa, unde se face distribuție de mărfuri pentru o piață cu mai mult de 2 miliarde de consumatori. Participăm la acest eveniment pentru a discuta cu un număr cât mai mare de cumpărători din diferite țări. Avem scopul de a identifica cumpărători în Africa de Nord, țările din Orientrul Mijlociu pentru a le oferi mere din recolta anului 2018”, a menționat directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, Iurie Fală.

„Diversificarea piețelor pentru fructele moldovenești a devenit o necesitate. Prin participarea la World of Perishables croim căi pe noi piețe pentru noi, dar și pentru colegii noștri de breaslă”, spune Vitalie Obrijanu, producător de agricol de la Șoldănești.

Antreprenorul menționează că participă la această expoziție pentru a crea noi relații comerciale și pentru a demonstra că este posibil ca fructele moldovenești să ajungă pe piața țărilor din Orientului Mijlociu, Africii de Nord și nu doar.

„Suntem optimiști că produsul nostru va fi pe placul consumatorului din regiunea Orientului Mijlociu. Facem primii pași pe această piață, trebuie să demonstrăm că avem potențial și produse calitative. Este cert că producătorii moldoveni trebuie să devină competitivi pentru o piața mondială, nu doar pentru anumite piețe cu anumite standarde. Nu este ușor să ajungi să vinzi pe o piață. Avem mult de muncit, iar reușite vom obține doar prin efort. În final, va fi o experiență foarte bună și utilă pentru noi”, consideră Vitalie Obrijanu.

Membrii Moldova Fruct participă pentru a treia oară la World of Perishables, Dubai.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›