Nissan Qashqai a primit noul motor turbo făcut de Renault şi Daimler AG, dar şi o nouă transmisie

Începând cu a doua lună de toamnă, subdiviziunea europeană a companiei Nissan anunţă startul vânzărilor modelului Qashqai cu noul motor 1.3 DIG-T, dezvoltat de Renault şi Daimler AG. SUV-ul devine primul Nissan care îl foloseşte.

În atenţia clienţilor se pun la dispoziţie două variaţii de putere: cu 140 sau 160 de CP. Primul vine cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, iar al doilea, pe lângă cea mecanică, mai poate fi cuplat şi la o cutie nouă robotizată.

Cuplul maxim pe care îl poate oferi motorul cu 140 de CP este de 240 Nm, în timp ce agregatul cu 160 de CP poate genera 260 Nm dacă utilizează în combinaţie transmisia manuală sau 270 Nm dacă o foloseşte pe cea robotizată.

Încă o veste importantă în istoria modelului Qashqai este că, împreună cu noul motor turbo de 1.3 litri, se va oferi în premieră o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. De menţionat că până în prezent, orice Nissan cu motor poziţionat transversal şi cu două pedale era dotat cu un variator.

Nissan mai anunţă că noul motor 1.3 DIG-T va scoate din gamă două motorizări vechi: benzinarul de 1.2 litri (115 CP) ce este cuplat la o cutie mecanică sau un CVT, dar şi unitatea de 1.6 litri (163 CP) care funcţionează cu o cutie manuală. Dieselul de 1.6 litri şi cu 130 de CP va continua să existe.

Vânzările maşinilor cu motor nou şi cutie de viteze manuală au început deja. În Marea Britanie de exemplu, preţul de start este de 19.595 de lire sterline. Versiunea cu motor nou şi transmisia robotizată va fi disponibilă din noiembrie 2018.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/