James Pettit: Investitorii străini sunt descurajați de corupția din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Potențialii investitori străini sunt descurajați de corupția din Republica Moldova și caută să investească în altă parte, spune ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit, înt-un interviu pentru moldova.org.

„Sunt exemple de refuz ale investitorilor din Statele Unite, dar și din alte țări, care au fost descurajați de nivelul de corupție din Republica Moldova. Și, de asemenea, potențialii investitori sunt descurajați de corupția de aici și, desigur, aceștia caută să investească în altă parte”, a mărturisit ambasadorul.

Potrivit lui, o altă problemă care este descurajantă pentru investitorii străini este problema din sistemul judiciar. „Mulți investitori au descoperit că contractele prin intermediul cărora colaborează nu pot fi acoperite sau protejate prin intermediul instanțelor”, spune Pettit.

Ambasadorul a atras atenția că „progresul în lupta cu corupția în Republica Moldova decurge foarte încet”, iar asta afectează și economia țării.

„În general, consideră că creșterea economică în Republica Moldova va fi posibilă doar atunci când va exista un mediu prietenos pentru oamenii de afaceri și populație. Însă corupția în domeniul economic rămâne principalul obstacol în dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus ambasodorul, conform sursei citate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...