Mai mulți chișinăuieni s-au plâns pe ambuteiajele din ziua Maratonului Internațional. Cum comentează acest lucru unul dintre organizatori

ggggggjj

Astăzi, 30 septembrie, s-a desfășurat cel de al patrulea Maraton Internațional în Chișinău. Conform organizatorilor la eveniment au participat 18 mii de persoane. Aceștia au alergat distanțe diferite (5 km, 10 km, 21 km și 42 km). Traseul acestora a cuprins două străzi principale din Capitală, din acest motiv traficul rutier a fost redirecționat, iar unele rute a transportului public au fost anulate.

Dacă participanții s-au arătat extrem de entuziasmați de Maraton, atunci cei care au avut nevoie să circule cu transportul public sau cu mașina personală în această zi s-au arătat nemulțumiți. Plângerile și nemulțumirile s-au simțit mai ales în spațiul online.

Majoritatea persoanelor nemulțumite de Maraton au acuzat organizatorii evenimentului pentru perturbarea traficului și a altor probleme. În urma acestor acuzații unul dintre organizatori a venit cu reacție de răspuns pe pagina sa de Facebook.

„Mulți ne-au învinuit și au comentat că noi câștigăm bani în urma acestui eveniment. Nu-mi place să mă justific, dar pot demonstra, cu ajutorul documentelor, că deja pentru al patrulea an noi avem pierderi financiare, respectiv nu poate fi vorba de niciun profit

Astfel de Maratoane au loc în orașe din întreaga lume și toate se fac în centrul localităților, respectiv se închid străzile principale pentru jumătate de zi. De ce? Pentru ca să fie dezvoltat turismul. Astăzi au participat 500 de oameni străini din 50 de țări ale lumii. Împreună cu rudele și prietenii sunt vreo 1 000 de persoane, care au lăsat în țară nu mai puțin de jumătate de milion de euro. Cu atât mai mult că ei au aflat despre Moldova și cultura ei și le vor povesti și altor prieteni.

La Maraton au participat persoane în scaune cu rotile. Pentru ei acest este eveniment este practic unicul la care pot ieși în oraș. De asemenea, au participat persoane în scaun cu rotile și din alte țări.

Aceasta este unul dintre principalele evenimente sportive din Moldova care adună oamenii din țară indiferent de naționalitatea sau proveniența pe care o au. Oamenii se bucură, se cuprind între ei și anume din acest motiv sunt gata să investesc în acest Maraton.

Iar voi propuneți să-l desfășurăm înafara orașului și să le arătăm străinilor Munceștiul? Sau poate oamenii în scaune cu rotile să-și fărâme mâinile și picioarele în găurile Durleștiului? Sau poate, în general, să închidem acest Maraton pentru ca cineva să poată ajunge cu 15 minute mai repede la piață să-și cumpere brânză? Dacă e așa, atunci țara noastră nu are șanse”, a comentat Dmitri Voloshin pe pagina sa de Facebook.

Vedeți postarea originală mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente