joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. VIDEO. Timac Agro East a sărbătorit 5 ani de prezenţă pe piața din...

FOTO. VIDEO. Timac Agro East a sărbătorit 5 ani de prezenţă pe piața din Republica Moldova

Recomandate

Compania Timac Agro East a organizat, la data de 27 septembrie curent, evenimentul aniversar a 5 ani de activitate pe piața din Republica Moldova. Manifestarea desfășurată sub genericul „Timac Agro East- 5 ani de progres și inovație în agricultură” a reunit în capitală peste 130 de invitați, reprezentanți și parteneri, distribuitori și fermieri, specialiști în domeniu.

Acțiunea a fost un bun prilej de a aminti despre parteneriatele dezvoltate, reușitele și încercările, bilanțul celor 5 ani, dar și de a prezenta noile direcții pe care compania și le propune să le dezvolte pe viitor. Produsele de nutriție vegetală și animală ale Grupului francez Roullier, prezentate de compania Timac Agro au reușit să devină unele dintre cele mai aplicate de fermierii de la noi datorită echipei de specialiști care au fost zi de zi alături de fermieri, dar și datorită eficacității demonstrate prin recolte remarcabile obținute.

În debutul aniversării, Adrian Drăgan, directorul general al companiei Timac Agro East a salutat prezența oaspeților, care într-un fel sau altul au contribuit la dezvoltarea companiei pe piața locală. Totodată, acesta a menționat că compania Timac Agro specializată în nutriția vegetală oferă produse de calitate fiecărui fermier în parte, astfel mărind productivitatea.

„Ultimii 12 ani fac parte din grupul Roullier, iar pe parcursul acestei perioade am vizitat cel puţin 30 de ţări. Grupul Roullier este cunoscut în peste 100 de ţări, iar prezența pe piața din Republica Moldova este una destul de importantă din perspectiva cercetării, dezvoltării, şi a schimbului pe care îl putem avea cu fermieri din toate ţările. Prezentăm soluţii netradiţionale pentru floarea soarelui, porumb, viţă de vie, culturi pe care le cultivă marea majoritate dintre fermierii din Republica Moldova. Suntem prezenţi şi în Maroc, unde putem planta diverse culturi în condiţii de deşert. Grupul poate propune soluţii practic pentru toate problemele întâlnite în agricultură. În ceea ce priveşte Moldova, este foarte importantă pentru noi. Chiar dacă are o talie mică, diversitatea culturală este foarte mare. Iar fermierii de aici sunt foarte pasionaţi de ceea ce fac. Sunt extrem de descurcăreţi, chiar dacă nu beneficiază de subvenţii sau sprijin financiar din partea statului atât de mare, oricum reuşesc să obţină rezultate destul de bune. Iar din punct de vedere tehnologic stăpânesc foarte bine modul de lucru”, a mai adăugat Adrian Drăgan.

Evenimentul aniversar l-a avut în calitate de oaspete pe Excelanța Sa, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, care a remarcat despre importanţa schimbărilor pe care le-a adus Timac Agro East în Republica Moldova, iar succesul agricultorilor poate fi asigurat doar prin inovaţie.

„Astăzi sunt alături pentru a sărbători împreună 5 ani de Timac Agro East. Durata de 5 ani confirmă viabilitatea companiei şi succesul acesteia. Profesionalism şi experienţă, iată ce a demonstrat Timac Agro în Republica Moldova. Rezultatul pe care îl are compania este un rezultat obţinut datorită unui parteneriat de reuşită cu distribuitorii şi cu toţi clienţii de pe piaţă. Timac Agro este recunoscută în Europa pentru măsurile pe care le întreprinde pentru îmbunătăţirea solului. Calitatea produselor şi serviciilor prestate este ireproşabilă, și aceasta datorită colaborării permanente cu centrele de dezvoltare. Acest lucru permite companiei să prezinte inovaţii în toate filialele locale. Agricultura, în Republica Moldova, se dezvoltă într-un ritm destul de bun, iar această dezvoltare se datorează inclusiv produselor Timac Agro”, a remarcat Excelanța Sa, Ambasadorul Franței.

În același context, Preşedintele Camerei de Comerţ și Industrie a Franței în Moldova, Emmanuel Skoulios, a remarcat despre oportunităţile oferite de Camera de Comerţ și Industrie şi despre importanţa colaborării dintre diferite organizații pentru dezvoltarea sectorului agricol.

„În calitate de preşedinte a Camerei de Comerţ sunt întotdeauna bucuros să sărbătorim realizările societăţilor, deoarece acestea marchează reuşitele politicilor de dezvoltare şi de asemenea reuşita comerţului francez. Întreprinderea Timac Agro este una inovată. Franţa reprezintă pentru Moldova unul dintre primii investitori. Suntem al zecelea furnizor al ţării şi avem nevoie de societăţi care acceptă să vină aici şi să-şi dezvolte afacerile. Consider că prezenţa Timac Agro este un factor important în dezvoltarea agriculturii şi respectiv economiei Republicii Moldova. Urez producătorilor multe reuşite”, a concluzionat Emmanuel Skoulios.

Mircea Valeriu, directorul regional al companiei Timac Agro East, a comunicat despre importanța evenimentului, dar și prioritățile pe care și le trasează compania pentru a fi mai aproape de fermieri și pentru a le oferi producții înalte de calitate.

„Astăzi, aniversăm 5 ani de colaborare cu partenerii de distribuție, cu fermierii. 5 ani în care ne-am cunoscut reciproc, pentru că am venit într-o zonă despre care nu știam mai nimic. Am încercat să ne facem parteneri de distribuție, iar o mare parte dintre aceștia au fost prezenți la evenimenul de astăzi. Cei care folosesc produsele noastre, liderii fermieri le apreciază, au devenit încrezători în ele și aceasta se reflectă și în numărul de clienți, cât și în numărul clienților care sunt constanți de la an la an. Ceea ce ne oferă o încredere și mai mare ca să perseverăm în a cunoaște și mai multe și în a identifica soluții cât mai variate și cât mai adaptate pentru cât mai multe culturi. Urmează să facem și mai bine ceea ce am realizat până acum. Urmează să acordăm o atenție mai adaptată, dar și mai profesionistă sectorului de vie și pomicultură. În acest context, recent a fost angajat un manager pentru segmentul dat, care va fi mult mai aproape de fermierii din Republica Moldova, pentru a înțelege mai exact de ce este nevoie ca noi să facem din punct de vedere al disponibilității de produs. Bineînțeles, privim spre viitor și din punct de vedere a factorilor de stres pe care plantele le pot resimți, dar și a nevoiei de a produce și mai mult și atunci cu siguranță parteneriatele și resursele noastre interne privind cercetarea și inovația ne vor ajuta să aducem produse noi. Desigur, vor fi prezentate și o gamă de produse noi care urmează să completeze portofoliul companiei. Vom continua să identificăm resurse umane, vom continua să angajăm și să avem o proximitate cât mai bună către fermieri. Prezența tuturor oaspeților fac din acest moment unul aniversar, unul de forță care arată încrederea grupului Roullier în potențialul și dezvoltarea pe care o poate aduce prezența Timac Agro East în Republica Moldova.

Partea oficială s-a încheiat cu momentul cel mai plăcut al serii și anume premierea distribuitorilor și fermierilor fideli, care au primit trofee în semn de apreciere.

Dumitru Tiron, conducătorul Cooperativei agricole TISMICUB din satul Vișniovca, raionul Cantemir, a spus că lucrează cu produsele Timac Agro East din primii ani de lansare a companiei, iar acestea, spune el, l-au ajutat să se diferențieze de colegii fermieri. Potrivit lui, câmpurile unde a aplicat nutriția vegetală de la Timac Agro, se deosebesc radical de celelalte, iată de ce va dezvolta parteneriatul pe care îl are stabilit.

„Cu compania Timac Agro avem un parteneriat de 5 ani, prin intermediul companiei BioProtect. Procurăm îngrășăminte minerale cum ar fi Eurocereal și Duofertil. Odată cu aplicarea acestora am reușit să înregistrez rezultate mult mai înalte, recolte de calitate. Colegii fermieri care vedeau câmpurile cooperativei mă întrebau ce îngrășăminte folosesc pentru că comparativ cu ale lor arătau deosebit de bine. Produsele de la Timac își merită investiția. Desigur că, pe parcursul anilor am testat îngrășăminte de la diferite companii și am văzut diferența. Mulți fermieri care erau adepți ai îngrășămintelor de la alte companii, când văd câmpurile noastre renunță la ele și procură de la Timac. Companiei Timac și echipei îi doresc, în primul rând, să rămână cu imaginea incontestabilă pe care au reușit să o construiască pe parcursul acestor 5 ani, iar fermierii să se convingă că produsele lor nu au analog pe piața din țara noastră. Mă bucur de parteneriatul pe care îl am cu această companie și pe viitor voi lucra cu ei pentru a avea recolte și profit”, a adăugat producătorul.

Mihaela Belței, reprezentantă a companiei Damiagro din satul Bleşteni, raionul Edineţ, a menţionat că este mulţumită de parteneriatul cu Timac, care oferă produse de calitate cu potențial pentru fiecare problemă din câmp.

„Creştem cereale pe o suprafaţă de 900 de hectare. Am început colaborarea cu Timac Agro de când a apărut pe piaţa Republicii Moldova. Gama de produse care ne-o propune este adaptată condiţiilor ţării noastre şi oferă o eficienţă înaltă. Suntem foarte mulţumiţi de îngrăşămintele Eurocereal şi Duofertil. Am obţinut rezultate bune şi vom utiliza și în continuare aceste produse. Am ales această companie deoarece efectuează şi un studiu asupra solului şi propune produse care oferă rezultat anume în aceste condiţii. Produsele Timac Agro oferă o valoare adăugată şi pe parcursul anilor, nu doar în anul în care au fost administrate”, a spus producătoarea.

Evenimentul aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, desfăşurată într-o atmosferă de muzică, dans şi bună dispoziţie.

Mai jos puteți urmări transmisiunea în direct de la eveniment.

Timac Agro East
Timac Agro East
Timac Agro East - companie specializată în nutriția culturilor agricole oferind produse de calitate și soluții de fertilizare eficiente!

Citește și ›

Advertoriale