/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

La Chișinău ar putea fi organizat un iarmaroc de toamnă al fructelor

missing
30 septembrie 2018, ora 10:42

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, cu producătorii și procesatorii de fructe, în special de mere și prune.

Potrivit producătorilor, producția de mere, în acest an, este cu 20 de mii de tone mai multă decât în anul 2017, iar prune sunt mai multe cu circa 15 mii de tone decât anul trecut. În acest sens, aceștia își exprimă îngrijorarea că volumul de fructe la nivel mondial va influența realizarea producției autohtone.

„Organizarea unui iarmaroc de realizare a merelor și prunelor direct de la producător la prețuri accesibile, ar fi o soluție. De asemenea, am putea relua programul distribuirii de mere în școli și grădinițe. Voi aduce acest subiect și în atenția colegilor din Guvern și sper să devină, cât de curând, realitate”, a precizat ministrul. De asemenea, oficialul a vorbit despre reanimarea activității Consiliilor pe filiera de produs, pentru a consolida cooperarea cu producătorii și procesatorii și a analiza formarea prețurilor de cost la producerea și prelucrarea fructelor.

În cadrul discuțiilor, drept soluții pe termen lung, producătorii au propus crearea unui centru Agroalimentar în capitală și revederea politicii de subvenționare cu prioritatea de a subveționa investițiile în sectorul de procesare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram