„Niciun profesor nu trebuie să se teamă să-și ceară drepturile”. Învățătorul care nu este de acord cu sistemul de învățământ din țară s-a întâlnit cu Monica Babuc

42769060_10155935435941089_6117578170326581248_n

Ieri, 28 septembrie, ministra Educației Monica Babuc și profesorul care a criticat dur sistemul educațional din Moldova s-au întâlnit pentru a discuta și găsi soluții pe marginea problemelor cu care se confruntă pedagogii din țară. Ministra a declarat că „am ajuns ambii la concluzia că acestea pot fi ușor depășite prin comunicare”.

„Am avut, ieri, o întâlnire și o discuție bună cu profesorul Vasile Tataru. Am încercat sa aflu detalii despre dificultățile cu care se confruntă în activitatea lui de pedagog. În final am concluzionat, că orice problemă poate fi depășită prin efort comun și bunăvoință”, a conchis Monica Babuc.

Pe de altă parte, tânărul pedagog a ținut să precizeze pe pagina sa de Facebook că „Noi tot avem dreptul să muncim fără să ne fie teamă de ceva sau de cineva. Să se înceteze odată transmiterea mesajului că profesorii n-au voie să vorbească, de exemplu, despre salarii. Au voie. Sunt profesorul pus la zid, amenințat, umilit de un sistem corupt. Frica și hârtiile din școli care au ajuns să fie acidul care topește ani de-a rândul inima profesorilor. Pot să fiu obosit, pot să vorbesc cu miniștri, pot să nu fiu de acord cu orele puse de la 8 dimineața, dar nu-mi voi pierde niciodată demnitatea și încrederea pe care mi-au dat-o oamenii. Sunt profesor de meserie”, spune Vasile Tataru.

Am vorbit cu doamna Ministru că noi, profesorii, suntem aruncați în lupte de dezvinovățire la care nici nu ne-am fi gândit vreodată. Și că voi protesta în continuare! În loc să ne îngrijim de educația copiilor, să fim cei care le călăuzește pașii, noi trebuie să facem mape. Ajunge. Nu mai tăceți. Haideți să ne unim! Au început să fugă profesorii de aici exact ca, sirienii și alte popoare arabe. Nu este departe momentul când vom muri de foame, cu pixul în mână, profund convinși că trăim fantastic. Trebuie să fim o generație de oameni curajoși. Profesori, trebuie de salvat sistemul nostru de învățământ”, povestește pedagogul.

„Scopul meu nu a fost să mă duc să apreciez reformele cuiva, scopul meu a fost să vorbesc despre drama mea pe care o trăiesc. Nu m-am vândut nimănui. Era corect să port o discuție sinceră și fermă cu doamna Ministru Monica Babuc. Și nu regret acest pas. Și-i mulțumesc pentru inițiativă. Ce trebuia să fac? Să strig la doamna Ministru? Să o scuip? Nu-mi stă în caracter. Iertați-mă. În primul rând este o femeie care a fost dispusă să vorbească cu mine, a manifestat spiritul ospitalității și mi-a promis să țină cont de îngrijorările mele. Sistemul de învățământ stă să se prăbușească. Nu știu cât de bune sunt aceste reforme dacă profesorii sunt la fel de triști. Ceva nu merge. Îmi doresc să fiu ascultat nu doar eu, ci toți profesorii. Ei sunt temelia unei națiuni. Niciun profesor nu trebuie să se teamă să-și ceară drepturile. Sper ca această întâlnire să nu aibă o conotație electorală, doamnă Ministru!”, a concluzionat profesorul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente