Linkuri accesibilitate

Biserica ortodoxă din România a cerut din nou enoriașilor săi să participe la referendumul de săptămâna viitoare


Detaliu de pe un pliant ce cheamă lumea la referendumul la care se cere limitarea definiției de familie în Constituția României.
Detaliu de pe un pliant ce cheamă lumea la referendumul la care se cere limitarea definiției de familie în Constituția României.

Biserica ortodoxă din România a cerut din nou enoriașilor săi să participe la referendumul de săptămâna viitoare, la care se cere limitarea definiției de familie, în Constituție, la „uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”. Criticând îndemnurile la boicot, lansate de criticii referendumului și organizațiile pentru apărarea drepturilor minorităților sexuale, BOR argumentează că prin participarea la vot „apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane”. Mai mult, ar fi un gest de respect față de „generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român”. Referendumul a fost criticat și de partidele de centru-stânga din Parlamentul European care i-au îndemnat pe social-democrații aflați la guvernare la București să nu-l sprijine. În constituția României, familia este deja definită drept „uniunea liber consimțită dintre soți”, limitind conceptul de familie la căsătorie. Referendumul este validat numai cu participarea a cel puțin 30% dintre alegătorii înregistrați oficial.

XS
SM
MD
LG