/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ziua mondială a mersului pe jos se desfășoară sub deviza „Take Back Your Streets... Take Back Your Future!”

missing
29 septembrie 2018, ora 09:13

Programul desfăşurat sub deviza ”Take Back Your Streets… Take Back Your Future!” cuprinde o serie de evenimente organizate în aer liber, îndeosebi în marile oraşe, încurajând mişcarea şi activitatea fizică, prin renunţarea la maşini sau la transportul în comun şi promovând, astfel, obiceiul de a rămâne mereu activ în mediul urban, notează site-ul www.tafisa.org, citat de Agerpres.

Celebrată începând din anul 1991, Ziua mondială a mersului pe jos promovează sănătatea prin mişcare şi atrage, an de an, peste 15 milioane de participanţi din circa 50 de ţări de pe mapamond. Participanţii la aceste manifestări sunt invitaţi ca, pe lângă mersul pe jos, să folosească şi biciclete, skateboard-uri, role etc.

Mersul pe jos reprezintă o metodă uşoară de a face mişcare, disponibilă atât persoanelor cu o condiţie fizică bună, cât şi celor care suferă de diferite afecţiuni. Nu implică niciun cost, are un risc minim de accidentare şi poate fi extrem de agreabil atunci când este practicat alături de alte persoane. Beneficiile mersului pe jos asupra sănătăţii sunt binecunoscute, printre acestea numărându-se şi cele prezentate pe site-ul www.telegraph.co.uk, cum ar fi: reduce riscul de cancer sau de demenţă senilă, ajută sistemul cardiovascular, ajută la asimilarea vitaminei D prin expunere la razele solare, îmbunătăţeşte tonusul muscular şi starea de spirit etc.

Evenimentele dedicate Zilei mondiale a mersului pe jos sunt susţinute la nivel internaţional, printre alţii, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Comitetul Olimpic Internaţional şi UNESCO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram