Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele României, Klaus Iohannis: „România…

Președintele României, Klaus Iohannis: „România este alături de R. Moldova în parcursul european”

Angajamentul pro-european al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale pentru intergrarea europeană. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, care s-a întâlnit joi, 27 septembrie, la New York, cu premierul R. Moldova, Pavel Filip. Întâlnirea a avut loc în cadrul sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Președintele României a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. Totodată,  Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces.

La rândul său, premierul Pavel Filip a mulțumit președintelui României pentru sprijinul constant și substanțial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova și reconfirmat hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Totodată, Pavel Filip a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor, se arată într-un comunicat oficial al Administrației prezidențiale din România.