Peste 100 de tineri au depus Jurământul Militar la Bulboaca

Peste 100 de tineri au depus astăzi Jurământul Militar la Baza militară de instruire de la Bulboaca, în prezenţa autorităţilor publice locale, părinţilor şi rudelor soldaţilor. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

„Reforma iniţiată de conducerea Ministerului Apărării pentru o armată mai bună, mai pregătită şi mai dotată poate fi realizată doar cu militari profesionişti, instruiţi în cele mai prestigioase şcoli şi cu experienţă acumulată în teatrele internaţionale de operaţii. Aceşti militari sunteţi voi – tinerii încadraţi în serviciul militar în termen azi şi angajaţi în bază de contract mâine”, a declarat ministrul Apărării Eugen Sturza în cadrul ceremoniei.

Eugen Sturza i-a felicitat pe cei peste o sută de ostaşi cu ocazia evenimentului şi le-a solicitat dedicaţie, atitudine responsabilă şi disciplină în executarea obligaţiunilor de serviciu.

 „Vă îndemn să vă ascultaţi comandanţii, dar, în acelaşi timp, să veniţi şi cu iniţiative, iniţiative care să contribuie la dezvoltarea Armatei Naţionale, care s-o facă mai atractivă pentru tânăra generaţie şi mai apreciată de cetăţenii acestei ţări”, a spus ministrul Apărării.

În cadrul festivităţii de depunere a jurământului militar a fost organizat un  program de exerciţii demonstrative de luptă corp la corp şi de mânuire a armei, expoziţii de armament, echipament şi tehnică militară.

De notat că după depunerea jurământului militar, ostaşii vor beneficia de patru zile de concediu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.