„Iartă-i, Doamne, căci nu știu ce fac”. Reacția unui consilier prezidențial la apariția în presă a inițiativei de a aduce moaște la Institutul Oncologic

42629111_2133987553319688_6370198367036768256_n

După ce, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că vor fi aduse moaște de pe muntele Athos la Institutul Oncologic din Chișinău, mai multe instituții media au difuzat această informație. În acest context, consilierul prezidențial în cultură, Popovici Corneliu, s-a arătat indignat, menționând că prin aceste materiale „într-un mod sfidător și obraznic, se aduce ofensă gravă credincioșilor din Republica Moldova și oricărui om de bun simț”.

Popovici Corneliu a scris pe pagina sa de Facebook că „a fost contactat de mai mulți intelectuali și oameni de bună credință, care și-au exprimat nedumerirea și indignarea dictate de apariția într-o publicație cu așa-numite pretenții proeuropene din țara noastră, timpul.md, care invocă sursa diez.md, a unui articol prin care, într-un mod sfidător și obraznic, se aduce ofensă gravă credincioșilor din Republica Moldova și oricărui om de bun simț”.

Consilierul a menționat că materialul interpretează aberant intenția Președintelui Republicii Moldova și a făcut referire și la un articol din Codul Contravențional.

„Prin articolul intitulat „MORTĂCIUNE pentru bolnavii de cancer. Dodon a anunțat că va fi adusă o bucată de CADAVRU sfânt la Institutul Oncologic din Chișinău”, consider că au fost lezate nu doar sentimentele mele religioase, dar și ale 98% din cetățenii Republicii Moldova.

Aceste acțiuni, pe lângă faptul că depășesc orice normă morală, cad sub incidența Articolul 54 (5) din Codul Contravențional al Republicii Moldova: Ofensa adusă sentimentelor religioase ale persoanelor fizice… se sancționează cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, și a Articolului 346 din Codul Penal, care prevede o pedeapsa cu amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani”, a scris acesta.

Popovici a îndemnat sursele media să renunțe la astfel de materiale „pentru a evita bulversarea și eventualele tensionări în societatea moldovenească”. Acesta a încheiat postarea cu fraza: „Iartă-i, Doamne, căci nu știu ce fac!

Reamintim că, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în perioada 2 – 12 octombrie în Moldova va fi adus un fragment al moaştelor Sfîntului Pantelimon care se păstrează la Mănăstirea „Sfântul Pavel” de pe Muntele Athos. Acestea vor fi expuse și la Institutul Oncologic din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente