Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2018

Premierul Georgiei vine în octombrie 2018 în vizită la Chișinău

Premierul Georgiei vine în octombrie 2018 în vizită la Chișinău

Relațiile bilaterale excelente și dialogul politic în ascensiune au fost remarcate de prim-ministrul Pavel Filip și premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Întâlnirea a avut loc la New-York, în marja sesiunii Adunării Generale a ONU.

După vizita oficială din anul trecut a premierului Pavel Filip la Tbilisi, premierul Mamuka Bakhtadze vine în octombrie 2018 în vizită la Chișinău, cu ocazia participării la reuniunea șefilor de guverne GUAM.

Schimburile comerciale dintre țările noastre, de asemenea, sunt în creștere. În ianuarie-iulie 2018, acestea au atins 14 milioane de dolari, cu 18% mai mult față de aceiași perioadă a anului trecut. În țara noastră activează 33 de întreprinderi moldo-georgiene. „ Moldova și Georgia au relații foarte bune, putem concura doar ale cui vinuri sunt mai bune”, a spus Pavel Filip, invitându-l pe omologul său georgian să viziteze țara noastră de Ziua vinului, pentru a se convinge de calitatea vinurilor moldovenești.

Cei doi prim-miniștri au evaluat felul în care cele două țări pot continua să-și coordoneze acțiunile de politică externă pentru a contribui la asigurarea securității în regiune și pentru a accelera procesul de aderare europeană.

Premierul Pavel Filip a mulțumit părții georgiene pentru co-autorarea rezoluţiei privind „Retragerea completă şi necondiţionată a trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”, menționând că mizăm pe o cooperare la fel de eficientă și în marja actualei sesiuni a Adunării Generale când va fi supus dezbaterilor acest punct. În acest sens, a fost evidențiată necesitatea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă cu mandat internaţional, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus